Már javában zajlik Montrealban a Jack Kerouac regénye alapján készülő On the Road (Úton) forgatása, melyben Kristen Stewart Marylou karakterét alakítja. A további szerepekben Garrett Hedlundot, Amy Adamst, Kirsten Dunstot és Viggo Mortensent láthatjuk majd.

A napokban Robert Pattinson is benézett egy kicsit a forgatás helyszínére, méghozzá azért, hogy láthassa Kristent, és természetesen néhány kép is készült róluk.

http://img1.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/8949813_c7d8d9c310481fa46d10a31f79be0254_m.jpg

Bridesmaids fotó

Címkék: vígjáték romantikus bridesmaids

2010.08.15. 13:19

Az Entertainment Weekly közölte az első hivatalos képet a Bridesmaids című esküvős vígjátékból, melyben Rose Byrne, Matt Lucas, Jon Hamm, Kristen Wiig, Maya Rudolph, Dianne Wiest, Kali Hawk és Ellie Kemper lesz látható. Annie Mumolo és Kristen Wiig forgatókönyve alapján Paul Feig rendezésében készül az alkotás, melyet 2011 május 13-án mutatnak be az amerikai mozikban a Universal Pictures égisze alatt.

A kritika spoilereket tartalmazhat!

Dave (Jay Baruchel) átlagos egyetemista, átlagon felüli érdeklődéssel a fizika iránt, kissé visszahúzódó természettel megáldva. Ám ez nem véletlen - gyerekként olyasmit élt át, amiről mások csak olvasnak- igazi varázslóval találkozott, aki azt mondta, ő a kiválasztott - persze senki sem hitt neki. Balthazar (Nicolas Cage) egyike Merlin három tanítványának, és az ő feladata megtalálni Merlin utódját, az egyetlent, aki képes lesz legyőzni a gonosz Morgana Le Fay-t. Ám nem ez az egyetlen célja, ki akarja szabadítani elveszett szerelmét Veronicát (Monica Belucci), aki harmadik társuk Horvath (Alfred Molina) árulása miatt került csapdába. Dave-re vár a feladat, hogy Balthazar vezetésével beletanuljon a mágia világába és elég erőt gyűjtsön, hogy megállítsa Horvath-ot aki Morgan kiszabadítására készül, és megmentse a világot a pusztulástól.

http://premierfilmek.freeblog.huhttp://premierfilmek.blog.hu/media/image/201008/sorcerersapprentice_poster_28.jpg

A rendező Jon Turteltaub aki A nemzet aranyában és annak folytatásában is dolgozott már Nicolas Cage-dzsel. Ezúttal fele olyan izgalmas filmet sem sikerült összehozniuk, mint az előzők, a történet maga ugyan jó lenne, ha nem lenne nekünk már egy Harry Potterünk. Így szegény Dave csak bohóckodik, ráadásul a plazmanyalábok a Dragon Ballra, a gyűrűvel hadonászós jelenetek meg A bolygó kapitányára hajaznak. Ráadásul a bénácska egyetemista csinos gyerekkori szerelmével egy az egyben Pókember utánzat érzését kelti. Nicolas Cage pedig fut, hadonászik és tíz évre önfeláldoz, hogy a gonosz Horvath ne juthasson el a babához, amiben a gonosz Morgana sínylődik a szépséges Veronicával egyetemben.  Szép. Nem tudom, más is észrevette-e, de mindig a magyar vonatkozású karakterek gonoszak (vegyük például a már említett Harry Potter magyar mennydörgőjét..). Ez a Horvath is ­- majdnem tökéletes magyar helyesírással - bosszúáll, mert Veronica nem őt szerette, és kész elpusztítani a világot- bár az nem derül ki, hogy miért is.

Végül persze az esetlen Dave erőt gyűjt és a fizika segítségével megmenti szerelmét és a bolygót a gonosztól, ő lesz az első Merlinista, aki még Balthazart is visszahozza a halálból, hogy együtt lehessen a megmentett Veronicával. Azon pedig senki sem akad fenn, hogy Horvath időközben lelécelt, csak a kalapját hagyja ott emlékeztetőül.

Cage hősies és lökött módon próbál szórakoztatni, Belucci szép a korhű ruhájában, Morgana gonosz, de több szót nem is érdemel, Horvath is felejthető. Az én személyes kedvencem az emós csatlós, Drake, na, ő vicces volt. Végeredményben ez egy egyszer megnézhetős film, a folytatás lehetőségét persze azért nyitva hagyták.

A kritikát írta: Dorkababa

hírek röviden 08.14

Címkék: hírekröviden

2010.08.14. 13:35

- A Rogue Pictures október 29. helyett 3 héttel korábban küldi az amerikai mozikba a Wes Craven (Sikoly 4) saját forgatókönyve alapján rendezett My Soul to Take című horrorját, elkerülve így a Fűrész 3D-t. A produkció konvertált 3D-ben mutatkozik be. (poszter hozzá erre lelhető, bár fényképezett, és még október 29.-e van rajta)

- Pár héttel ezelőtt, a hírek között írtam róla, hogy Karl Urban alakíthatja az új Dredd bírót (Judge Dredd), melyet a tegnapi nap folyamán Andrew MacDonald és Allon Reich producerek erősítettek meg az Empire Onlinenak. Az biztos, hogy erősen korhatárosra tervezik, és Peter Travis az év végén lát neki a forgatásnak Johannesburg-ban.

- A Deadline riportja szerint a Fox Searchlight szerezte meg a Motherf***er című vígjáték forgatókönyvét, melyet Daryl Wein és Zoe Lister Jones készített.

Wein rendezésében fog elkészülni a produkció, melyben egy fiatalember beleszeret barátnője anyjába.

- A The Wrap értesülései szerint Shia LaBeouf főszereplésével és John Hillcoat rendezésében készülhet el a Triple Nine című film, melynek a forgatókönyvét Matthew Cooke készítette, ami után a  Warner Bros. is érdeklődik. A produkció Steve Golin produceri felügyelete alatt készülhet el.

A történet egy korrupt zsarukból álló csoportról szól, akik megterveznek egy rablást, és hogy ne bukjanak le, úgy döntenek, hogy megölik csapatuk legfiatalabb tagját. Egyébként a film címe, a Triple Nine egy rendőrség kódot jelent, ami azt jelzi, hogy a zsaru azonnali segítséget kér.

LaBeouf és Hillcoat még nem szerződött le a filmhez, de érdekesnek találják Cooke forgatókönyvét.

Amerikai Blu-ray és DVD megjelenések:
Killers szeptember 07.
Toy Story 3 november 2.

- Angelina Jolie akciója a Salt (Salt ügynök) jelenleg több mint $150 milliót hozott világszerte a Sonynak, tehát nem csoda, hogy -a The Los Angeles Times riportja szerint-, Kurt Wimmer forgatókönyvírónak már van ötlete a folytatásra. Egyébként az első rész rendezőjének Phillip Noycenak és Jolienak is lenne kedve a második részhez.

A Sony szeretné látni, hogyan teljesít a film nemzetközileg, hiszen még Angliában, Németországban és Dél-Amerikában most kerül a mozikba az akciófilm.

Russell Crowe, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Liam Neeson, Jonathan Tucker, Brian Dennehy, RZA és Sean Huze főszereplésével november 19-én mutatja be a Lionsgaate az amerikai mozikban a The Next Three Days című thrillert, melyet Fred Cavayé és Paul Haggis forgatókönyve alapján Paul Haggis rendezett.

Egyébként a film a Pour elle című francia thriller újrája lesz, melyben Vincent Lindon és Diane Kruger játszották a főszerepeket.

John Brennan élete tökéletesnek látszik, míg feleségét Larát, le nem tartóztatják egy olyan borzalmas gyilkosságért, amit nem követett el. John azért küzd, hogy összetartsa a családját, neveli fiát és tanít az egyetemen, közben minden eszközt megmozgat annak érdekében, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát. Miután elutasítják legutolsó fellebbezésüket, Lara öngyilkosságot kísérel meg, ezért John úgy dönt, hogy megszökteti, mindent kockára téve az asszonyért, akit szeret.

A 20th Century Fox november 24-én mutatja be a Judy Greer, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Gabriel Macht, Hank Azaria és Oliver Platt főszereplésével készült Love and Other Drugs (Szerelem és egyéb drogok) című romantikus vígjátékot, melyet Charles Randolph forgatókönyve alapján Ed Zwick rendezett.

Maggie (Hathaway) egy vonzó, szabadelvű lány, aki nem hagyja, hogy bármi, vagy bárki korlátozza őt. De megismerkedik Jamie-vel (Gyllenhaal), aki a tökéletes pasi számára. Sármjának köszönhetően könnyedén bevágódik a nőknél, és a gyógyszerészeti eladásokkal is jól boldogul. Maggie-t és Jamie-t egyaránt meglepi kibontakozó kapcsolatuk, és a legkeményebb drog, a szerelem hatása alatt találják magukat. A film alapját Jamie Reidy Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman című emlékirata képezi. @Luke

The Expendables poszter

Címkék: akció theexpendables

2010.08.13. 22:35

Na, akkor még egy poszter a The Expendables-nek, annak örömére, hogy az amerikai mozikban ma debütált. Magyarországon állítólag még mindig nincs forgalmazója a filmnek, de több hazai forgalmazó is tárgyal róla.

http://img7.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/8933825_4f196e38dc29ba26a9516a265bba6267_xl.jpg

A Paul W.S. Anderson rendezte Resident Evil: Afterlife (A kaptár - Túlvilág; hazai premier: szeptember 10. Forgalmazza: InterCom) egy hónap múlva kerül a mozikba, melyhez a New York-i aluljárókban (és feltehetően más városokban is) egy új poszter jelent meg.

http://img5.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/8933535_7a3b3b18cfe1c126815ab4dee6dd855d_l.jpg

Újabb két film szinkron hangjait hozták nyilvánosságra, melyek közül a Brendan Fraser és Harrison Ford főszereplésével készült Eszeveszett küzdelem (Extraordinary Measures) csak DVD-n érkezik hozzánk, míg a Kaptár-Túlvilág (Resident Evil-Afterlife) a jövő hónapban kerül a mozikba.

A Kaptárt tekintve nincs nagy meglepetés, Milla Jovovichot ezúttal is Détár Enikő fogja szinkronizálni, és Ali Larter is újra megkapta Csondor Katát. Wentworth Miller hangja viszont először lesz Zöld Csaba, ami első hallásra kicsit furcsának tűnik a Szökés című sorozat után, amelyben Hevér Gábor szinkronizálta őt.

Az Eszeveszett küzdelemben Brendan Fraser negyedszer szólal majd meg Széles László hangján, Harrison Ford pedig ezúttal nem az őt legtöbbször szinkronizáló Csernák Jánost kapta, hanem Végvári Tamást, de ezt aligha bánja bárki is, mivel ez volt a mester egyik utolsó szinkronja.

http://img4.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/8932419_d5704606e602f97044498811cfe49961_m.jpg

1954-ben járunk, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule (Mark Ruffalo) nyomozókat Seattle-ből egy távol eső szigetre küldik nyomozni. A szigeten egy elmegyógyintézet található, melyet bűnözők számára hoztak létre. Innen szökik meg egy Rachel Solando nevű nő, aki azután került a kórházba, hogy vízbe fojtotta három gyerekét. Teddy hamarosan ígéretes nyomot talál, de az orvosok nem engedik neki, hogy hozzáférjen a betegek adataihoz. Néhány nap múlva hatalmas vihar tör ki, melynek köszönhetően minden kapcsolat megszakad a szárazfölddel, és a két nyomozó a szigeten reked. Teddyt egyre többször gyötri fejfájás és látomások, de így is talál egy nyomot, ami a világítótoronyba vezeti őt, de ott egészen mást talál, mint amire számított.

http://img5.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/8918173_a5b780001bcb254e9f6ccf7c778a1382_m.jpg

Martin Scorsese mindig is a thriller műfaj egyik nagy mestere volt, így nem meglepő, hogy a Viharszigetet is nagy elvárások előzték meg, melyeknek a rendező könnyedén meg is felelt, és egy nagyon nyomasztó hangulatú és elgondolkodtató filmet készített, melyet akár többféleképpen is értelmezhetünk.

Az Eredet kapcsán már említettem, hogy Leonardo DiCaprio sosem tartozott a kedvenceim közé, de ettől függetlenül a Viharszigetben is nagyon jó alakítást nyújtott, akárcsak Mark Ruffalo és Ben Kingsley, de még a kisebb szerepekben is olyan remek színészeket láthatunk, mint Jackie Earle Haley, Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Michelle Williams és Max von Sydow.

A magyar hangok tekintetében sem lehet okunk panaszra, hiszen Leonardo DiCapriót ezúttal is Hevér Gábor, Ben Kingsleyt Végvári Tamás, Mark Ruffalót pedig Rajkai Zoltán szinkronizálja.

A Viharsziget tehát egy nagyon jól felépített, sötét hangulatú thriller, mely még akár napokkal a megtekintése után is felvethet újabb gondolatokat. A pontszámot tekintve nem is kérdés a 8/10.

Az EW Magazin legutóbbi számában kiemelten foglalkozik a Harry Potter és a halál ereklyéi (Harry Potter and the Deadly Hallows) két részével, melyek közül az első november 19-én, a második pedig 2011. július 15-én kerül a mozikba.

Mióta kiderült, hogy két részben kerül mozikba a film, mindenki találgatta, hogy vajon hol vágják majd ketté a történetet. Az EW most erre is megtudta a választ: az első rész a könyv 24. fejezetével ér véget, melyben Voldemort megszerzi a Bodzapálcát, a halál egyik ereklyéjét.

A tovább mögött megtekinthetők a magazinból készült szkennek.

http://lh3.ggpht.com/_UfbBWlhZ7sw/TGVq7FeJyGI/AAAAAAAAAoQ/YGxtoAAUCuw/kilencedik_legio.jpg

A Szívrablók Alexről és nővéréről szól, akik furcsa vállalkozást működtetnek: párkapcsolatokat szakítanak meg. Munkájuk bármennyire is erkölcstelen, ennek is megvannak a maga szabályai.
Első szabály : Boldog párt nem szabad elszakítani !
Második szabály : Munkában nincs szerelem !
Egy nap felbéreli őket egy gazdag férfi, hogy intézzék el lánya szakítását, aki épp férjhez menni készül. Kis utánajárás után Alexék számára világossá válik, hogy tökéletesen boldog párral van dolguk, ám a testvérek pénzügyeik rendezése érdekében készek megszegni első számú szabályukat. A bajt tovább tetézi néhány közösen eltöltött nap a menyasszonnyal, és Alex, a vérprofi szívrabló kezdi elveszíteni a fejét - megszegi a második szabályt.

A régimódi romantikus komédiákat idéző film főszerepében Romain Duris és Vanessa Paradis látható, Pascal Chaumeil rendezésében.

színes, feliratos francia romantikus vígjáték
Rendező: Pascal Chaumeil
Főszereplők: Romain Duris, Vanessa Paradis
Eredeti cím: L’amacoeur (Heartbreaker) (2009)
Hazai mozibemutató: augusztus 26. Forgalmazza: Budapest Film

http://img10.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/9010841_7917f3ebda710a9ece20b852d3b9b9a8_xl.jpg

süti beállítások módosítása