Lucy (Georgie Henley) és Edmund (Skandar Keynes) kénytelenek idegesítő unokatestvérük, Eustace (Will Poulter) és szülei házában lakni idősebb testvéreik távollétében. Az egyik szobában egy különleges festmény található, mely egy tengeren ringatózó hajót ábrázol. A kép hirtelen mozogni kezd és a gyerekek a tengerben találják magukat. Kiderül, hogy a hajó nem más, mint a narniai flotta zászlóshajója, a Hajnalvándor, melynek parancsnoka jó barátjuk, Caspian király (Ben Barnes). A csapat Narnia hét urának kardjait keresi a Magányos Szigeteken, melyek segítségével helyreállíthatnák a rendet és a békét, ám az út számos veszélyt és kalandot tartogat a számukra.

http://img6.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/11293097_799aac41a4e876b7c8565bdf0294ea94_l.jpg

Mint az közismert, a Disney a 2. rész után megvált a Narniától, így A Hajnalvándor útja már némileg kisebb költségvetésből készült el, és ezúttal Andrew Adamson helyett Michael Apted foglalt helyet a rendezői székben, aki a rutinosabb direktorok közé sorolható. A kevesebb pénz egyébként nem látszik meg a produkción, nagyon látványosra sikerült ezúttal is Narnia és a lények megvalósítása, így erre semmiképp sem lehet panasz. Az alapot természetesen ezúttal is C.S. Lewis könyve adta, ám a 110 perces játékidő ellenére is egy kicsit összecsapottnak tűnt néhány helyen a film. Nem láthatjuk mind a hét kard megszerzését, igaz, amelyeket igen, azokat részletesen és jól kidolgozottan mutatják be, és a film nem is válik unalmassá.

A főbb szereplők közül mindenki visszatért az előző részekből és érdekes látni, hogy Lucy és Edmund szinte teljesen felnőttek a trilógia során. Georgie Henley alakítása már az első részben is nagyon tetszett és ezúttal is jól hozza Lucy karakterét, kíváncsian várom, hogy a Narnia után milyen szerepek találják majd meg. Új szereplőként Will Poultert kapjuk, aki az idegesítő Eustace-t alakítja. A karaktere elég tipikus, hiszen számos filmben láttunk már ilyet, így a film során bekövetkező jellemváltozása sem túl meglepő. Nekem viszont a legjobban Ben Barnes játéka tetszett, aki a film során - bár gyakran gyötrik félelmek és kétségek - bölcs és bátor királlyá válik. Természetesen Aslan is feltűnik néhány jelenet erejéig és ezeknél óhatatlanul az a gimis hittanóra jutott eszembe, melyen a filmről esett szó és arról, hogy kit is személyesít meg az oroszlán. Nos, ezt ezúttal maga Aslan is kimondja Lucynek: "Nálatok másképp neveznek. Ismerj meg azon a néven. Azért kerültetek ide Narniába, azért ismerhettetek meg itt, hogy otthon rám találjatok." Ehhez kapcsolódóan említeném meg, hogy nem értek egyet azokkal a véleményekkel, hogy a film a gyerekeknek szólna, hiszen ezt a mögöttes tartalmat ők aligha értik meg, ráadásul akad néhány félelmetesebb jelenet is.

Akárhogy is, nekem a kisebb hibáival együtt is tetszett a film és ismét teljesen magával ragadott Narnia világa. Így egy 7/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr564841179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.04.10. 12:40:34

Moziban néztem meg,szerintem hozza az első két rész színvonalát :) Reális ez a 7-10 :)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2011.04.10. 14:50:39

Nem volt rossz, de szerintem az előzőek színvonalától azért elmaradt. (Főleg az első részétől).
süti beállítások módosítása