Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak, mint amit a hirdetés ígért.
Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik - de lassanként mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várnánk.

Ahogy az a rövid történetleírásból is kiderül, nem kell semmi nagy vagy komoly dologra számítani a film kapcsán, sőt, azt is mondhatnánk, John Madden csak szeretett volna sok jó színészt összehozni, és kerített mellé valami történetféleséget. Persze ez így azért nem teljesen igaz, hiszen Deborah Moggach regénye mindmáig nagyon népszerű, és bár nem olvastam, de gyanítom, hogy elsősorban a remek karakterek miatt, ugyanis a filmnek is egyértelműen ez a legnagyobb erénye.

http://img2.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/16458839_ef6a8327f7ea94a08c39b4480d92e212_m.jpg

De persze hogy is lehetne ez másképp, amikor a főbb szerepekben olyan nagyságokat láthatunk, mint Judi Dench, Bill Nighy, Tom Wilkinson, vagy éppen Maggie Smith, akikről bár hosszú évek, sőt évtizedek óta tudjuk, hogy mennyire jók, mégis jólesik erről időről időre újra és újra meggyőződni, és ha ez a film csak emiatt készült el, már akkor is megérte. Dev Patelről muszáj még külön szólnom, ugyanis én most láttam őt először bármiben is a Gettómilliomos óta. Ugyan a karaktere alapjaiban véve kicsit hasonló az ottanihoz, ezúttal is bizonyítja, hogy nem csupán véletlen volt tőle a Danny Boyle filmjében mutatott remek játéka, és annál nagyobb dicséretet aligha lehet rá ezúttal mondani, mint hogy sikerült felnőnie az előbb említett színészlegendák mellé.

Ahogy az elején említettem, a történet nem túl bonyolult, nem nehéz előre kitalálni, hogy kire mi vár és mikor mi fog történni, mégis végigmosolyogjuk a rengeteg vidám pillanatot, és meghatódunk az érzelmesebbeken, ennél többre pedig azt hiszem, nincs is szükség. Megtekintése után többszöri újranézése is ajánlott. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr54845079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása