Brandon (Michael Fassbender) harmincas éveiben járó New York-i férfi, aki nagy elővigyázattal titkolja magánéletét - a város szerencsére elég sok lehetőséget biztosít szex-függősége kielégítésére, anélkül, hogy közvetlen ismerősei tudomást szereznének erről. Amikor azonban húga, Sissy (Carey Mulligan) határozatlan időre hozzáköltözik, Brandon élete fenekestül felfordul.


Steve McQueen rendező 2008-ban robbant be a köztudatba Éhség című filmjével, melyben szintén egy nem szokványos témát boncolgatott, ugyancsak Michael Fassbender főszereplésével. A nagy sikerek után nem volt meglepő, hogy A szégyentelenen is együtt dolgozott a páros, és Fassbendernél jobb színészt egyébként sem igen lehetett volna találni Brandon karakterére. Örömteli, hogy egyre inkább felfelé ível a karrierje, ráadásul még jól is választ szerepeket. Carey Mulliganről ugyanez mondható el, hiszen a néhány évvel ezelőtti Egy lányról óta is folyamatosan halad előre, és ezúttal ismét egy újabb oldalát láthattuk, amit össze sem lehet hasonlítani a bájosan naiv Jennyvel az említett 2009-es alkotásból.

Bár Brandon függősége hangsúlyos szerepet kap, mégsem igazán ez a lényeges a filmben, hanem az ő és húga kapcsolata, valamint érzéseik, amiket McQueen nagyon erős jelenetek során mutat be, úgy, hogy közben a legapróbb mozdulatokról, gesztusokról sem feledkezik meg, és remekül lavírozik ebben a kettősségben. Aki tehát szereti a nem mindennapi témákat, a zseniális rendezéseket, vagy egyszerűen csak Fassbender és Mulligan fantasztikus játékára kíváncsi, semmiképp se hagyja ki A szégyentelent. 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr294844799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása