Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját - igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel.

A folytatásfilmeknél akarva akaratlanul is felmerül a "biztos, hogy kellett ez?" kérdés, ráadásul ez most különösen aktuális, mivel néhány hete érkezett meg a Madagaszkár 3. része, ami hozta az előző részek színvonalát, most pedig itt a Jégkorszak 4, de sajnos erről ez már koránt sem mondható el.


Nyilván egy elsősorban gyerekeknek szóló rajzfilmtől nem vár nagy csodákat az ember a történet és a karakterek szempontjából, de a korábbi részeknél ezekkel semmi probléma nem volt, és a fő karakterek mellett az újonnan érkezett mellékszereplőket is meg tudtuk kedvelni, de itt erről szó sincs. Persze ezúttal az új figurák zöme eleve a rosszfiúk oldalát erősíti, amit a korábbi részeknél egyedül Rudira lehetett ráhúzni. Ezúttal egy egész csapat kalózt kapunk, akik közül mindenki nagyon tipikus, és egyúttal meglehetősen idegesítő figura. És akkor Sid nagyanyjáról még nem is beszéltem... Tény és való, néhány alkalommal jókat lehet nevetni az idősek különféle rigolyáin, de azért ennél is van egy határ, és tizedjére ugyanaz a poén már nem feltétlenül vicces. Na jó, Ropsztól és Eddie-től igen, egyszerűen zseniális a két oposszum párosa még mindig. A harmadik rész óta egyébként Mannyék lányából, Kisbarackból is nagylány lett, de sok izgalmat az ő szála sem tartogat, és az a baj, hogy igazán másé sem, sőt, a forgatókönyvírók még csak arra sem vették a fáradságot, hogy megindokolják a földmozgásokat, egyszer csak jönnek.

Mannyt, Sidet és Diegót azért jó volt viszontlátni, de én személy szerint nagyon remélem, hogy ötödik rész már tényleg nem lesz, mert már ez is csak az "egyszer azért meg lehetett nézni" kategóriába fért bele. 5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr304844784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása