Adam (Joseph-Gordon-Levitt) 27 éves, egy rádiónál dolgozik, és bár barátnőjével vannak néha gondok, alapvetően elégedett az átlagos életével. Egészen addig a pillanatig, amíg egy rutin orvosi ellenőrzés során kiderül, rákbeteg.  Élete egyik napról a másikra gyökeresen felfordul, de a sokkot követően úgy dönt, felveszi a harcot a kórral. A kalandos, sokszor vicces úton legjobb barátja Kyle (Seth Rogen) és terapeutája Katherine (Anna Kendrick) támogatják kitartóan.

http://img1.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/15856733_15bce1a3a4a2b7edf0256754a6abfdd0_m.jpg

A remek szereplőgárda mellett elsősorban amiatt néztem meg a filmet, mert a tartalma alapján nagyon hasonlónak tűnt a kiváló Életrevalókhoz. És bár a felállás egy kicsit más, itt is egy súlyos betegségről  van szó, amit azok segítenek leküzdeni Adamnek, akik igazán szeretik őt. Joseph Gordon-Levittól már gyakorlatilag elvárás a nagyszerű alakítás, és Adam karakterét is hitelesen formálja meg. Seth Rogenről tudjuk, hogy a laza fazonok állnak neki a legjobban, és Kyle is ebbe a sorba tartozik, ő a maga módján próbál segíteni a barátján. Anna Kendrick pedig amellett, hogy kiváló színésznő, egyszerűen tüneményes jelenség, és ez ebben a szerepben különösen jól érvényesült. De mindenképp meg kell említeni az Adam két idősebb sorstársát alakító Matt Frewert és Philip Baker Hallt, akiknek szintén jó pár emlékezetes pillanatot köszönhetünk.

A színészek mellett a forgatókönyvet is csak dicsérni lehet, és a másfél órás játékidő is előny, mert nincs semmi túlhúzva, és hiányérzetünk sem lehet. A zenék is hozzátesznek a hangulathoz, minden jelenethez sikerült a megfelelő dalt kiválasztani. A Fifti-fiftit mindenkinek érdemes megnéznie, mert bár egy komoly témát mutat be és el is gondolkodtat, mégis könnyed tud maradni, és egy különleges filmélménnyel leszünk általa gazdagabbak. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr564844608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása