10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz (Sam Worthington) már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olimposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia (Zeusz, Hadész és Poszeidón) vetett a Tartarosz mélyére.
Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész (Ralph Fiennes) meg Árész (Edgar Ramírez) az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14469463_6b0eb1607d1655cc701b42992a20d912_xl.jpg

Nagyjából két évvel ezelőtt az első rész, A titánok harca egy egész jól sikerült darab volt, a nem kevés hibájával együtt is. A szereplők nagy része ezúttal is itt van és John Liebesman rendező is visszatért, csak a forgatókönyvírókat cserélték le négy (!) másikra. A filmet látva azonban elég nehéz megmondani, hogy mihez is kellett négy ember, ugyanis a történet egyszerűségében még az első részt is alulmúlja, ráadásul még ez a kevés is ezer sebből vérzik. Persze egy ilyen filmhez nem is Oscar-díjas forgatókönyvet várunk, de azért ennél a rengeteg klisénél és akadozó történetnél többet.

A színészekre ugyanakkor nemigen lehet panasz, mindenki hozza a tőle elvárhatót. Liam Neeson és Ralph Fiennes közös jelenetei különösen erőteljesek, de Bill Nighy felbukkanása is örömteli, és az sem okoz különösebb gondot, hogy Gemma Artertont Rosamund Pike-ra "cserélték". A középszerből azonban még ők sem képesek kiemelni a filmet, és én a magam részéről nagyon remélem, hogy harmadik rész már nem lesz, mert ez mindent összevetve is csak egy 5/10-re volt elég számomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr184844621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása