Chris Farraday (Mark Wahlberg) régen felhagyott a bűnöző életmóddal, de miután sógora, Andy (Caleb Landry Jones) elszúrja könyörtelen főnöke, Tim Briggs (Giovanni Ribisi) egyik drogügyletét, Chris visszakényszerül abba, amit a legjobban csinál - a csempészésbe - hogy kiegyenlítse Andy tartozását. Chris legendás csempész, és gyorsan összehoz egy csapatot legjobb barátja, Sebastian (Ben Foster) segítségével egy utolsó menetre Panamába és vissza, annak reményében, hogy több milliónyi hamis pénzzel térnek haza. Ám a dolgok hamar elkezdenek szétesni, és amikor már csak pár órájuk van összeszedni a pénzt, Chrisnek be kell vetnie régen használt fogásait, hogy lavírozni tudjon a brutális drogbárók, zsaruk és bérgyilkosok hálójában, mielőtt a felesége és a fiai célponttá válnak.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/15588749_5b494443345fa75a74c62e139b292403_l.jpg

A történet alapján első hallásra egy kőkemény akciófilmre számítana az ember, azonban a Csempészek inkább a nagy akció részleteire és annak kidolgozására fókuszál, de azért persze akcióban sincs hiány. Időnként egy kicsit az Olasz meló is eszünkbe juthat a film közben, és ez is azt támasztja alá, hogy Mark Wahlbergnek az ilyen stílusú filmek fekszenek igazán.

A film egyik legjobb húzása, hogy bár egyértelműen az ő karaktere áll a középpontban, a többiek megismerésére is marad idő. Giovanni Ribisi számtalan különféle szerepben bizonyított már, így nem meglepő, hogy kemény gengszterként is zseniális. Ben Foster az utóbbi pár évbe fokozatosan küzdi egyre feljebb magát, és Sebastian összetett karaktere egy újabb lépés volt a számára. Kate Beckinsale-ről pedig szőke haja miatt nekem rögtön a Szárnyas teremtmények ugrott be, de ezúttal ottani karakterének épp az ellentettjét, egy gondoskodó és aggódó édesanyát és feleséget alakít.

A Csempészek egy kifejezetten jó iramú, pörgős és izgalmas film, tele nagyszerű színészekkel, egyszóval nem érdemes kihagyni. 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr474844489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása