Kiderült, hogy a szuperhős Vasember valójában Tony Stark (Robert Downey Jr.). Kihasználva az iránta való érdeklődést a milliárdos feltaláló fel akarja hívni a figyelmet a közjó szolgálatába állítható technikai újdonságokra. A kormány azonban azt szeretné, ha fejlesztéseit a hadsereg kapná. Tony azonban nem akarja megosztani a Vasemberrel kapcsolatos információit, attól fél, hogy azok rossz kezekbe kerülnek. Közben felbukkan egy rejtélyes figura a Stark család múltjából. Ivan Vanko (Mickey Rourke) a saját fegyverével akarja elpusztítani a Vasembert. A szuperhős kénytelen újra akcióba lépni, hogy a barátai segítségével legyőzze azokat az erőket, amelyek őt és az emberiséget fenyegetik.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/15335837_df0a394f82fd074d7124901a15342e38_m.jpg

Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy nem vagyok nagy szuperhős film rajongó. Az első részt úgy másfél éve láttam, és csak most jutottam el a másodikig. Pedig szó sincs róla, hogy attól tartottam volna, hogy gyenge lesz a film, hiszen Vasember kétség kívül a leglazább és egyik legmenőbb szuperhős mind közül, Robert Downey Jr. pedig lehengerlő stílust és humort kölcsönöz a karakternek. Az első részhez képest Pepper és Rhodes is nagyobb szerepet kaptak, és jó volt látni, hogy Vasember nem az az egyszemélyes hadsereg, hanem igenis szüksége van a barátai segítségére, főleg ha az ellenfél nem más, mint a hozzá hasonló felszereléssel rendelkező Ivan Vanko, akinek megformálására egyértelműen Mickey Rourke volt a tökéletes választás, ezt a szerepet neki találták ki. Rajta kívül Natasha Romanoff, azaz a Fekete özvegy érkezett még újként az első részhez képest, aki azóta a Bosszúállókban is feltűnt, akárcsak a Marvel filmek kötelező "kelléke" Nick Fury.

A karakterek tehát abszolút rendben vannak, és természetesen a látványra sem lehet panasz, látszik, hogy ezúttal sem spóroltak a trükkökkel és az effektekkel. Időnként azért kicsit így is belassul a film, de azért ez megbocsátható. Valamivel kevésbé tetszett, mint az első rész, így egy 7/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr704844298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása