Paul Kemp (Johnny Depp) New York-i újságíró, akinek elege lesz a nagyváros zajából és az örökös feszültségből, ezért úgy dönt, Puerto Ricóba megy egy helyi laphoz. Az ottani  újságnál azonban kicsit másképp mennek a dolgok, és a hírek is egészen másról szólnak. Ráadásul a rum a legolcsóbb ital, így Paul hamarosan még többet kezd inni, mint annak előtte és hamar elkezdi otthonosan érezni magát a helyiek között. A gondok akkor kezdődnek, amikor egy fogadáson beleszeret Chenault-ba (Amber Heard), aki pechjére a rossz hírű üzletember, Sanderson (Aaron Eckhart) barátnője. Sanderson ráadásul épp Pault kéri fel, hogy írjon róla egy cikket, amelyben tisztára mossa hírnevét.

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/12770907_759a34ad78dbb423ab39f955f4c231cd_l.jpg

Johnny Depp már hosszú évek óta tervezgette, hogy filmet készít a Rumnaplóból, melynek alapját néhai jó barátja és példaképe, Hunter S. Thompson önéletrajzi ihletésű regénye inspirált. Depp a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben már alakította a híres újságíró alteregóját, így nem is lehetett kérdés, hogy ezúttal is őt láthatjuk majd. Ám lehet, hogy épp a túl hosszú várakozás miatt, de Depp alakítása meglehetősen szürke és jócskán elmarad a tőle megszokott zseniális színvonaltól. De a legtöbbet talán az mondja el a filmről, hogy még Amber Heard sem lóg ki belőle alakítások terén, akit valljuk be őszintén, elsősorban nem színészi képességei miatt kedvelünk. Richard Jenkins viszont a neki jutó néhány jelenetben remek a cinikus főszerkesztő szerepében és Giovanni Ribisi kissé lökött figurája is telitalálat.

Maradva a pozitívumoknál, a zene egyértelműen az, hamisítatlan dél-amerikai melódiákat hallhatunk, és ez sokat dob a hangulaton. A képek - különösen a tengerpartiak - szintén jól sikerültek, így a film ezen részébe nem lehet belekötni. A forgatókönyvbe, amely szintén a rendező, Bruce Robinson munkája, viszont már igen. A jelenetek többsége sajnálatosan túlnyújtott és többször le is ül a film, ahonnan meglehetősen nehézkesen talál vissza a "helyes útra". Ez pedig bőven elég ahhoz, hogy az egyébként érdekes alapötletből csak egy közepesnél alig jobb végeredmény legyen. Vannak tehát jó dolgok a filmben, de összességében semmit nem veszít, aki ezt a majd 2 órát valami másra fordítja. 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr574843635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása