Hawaiin járunk, azonban ezúttal nem mint turistaparadicsomot ismerhetjük meg, hanem mint az ottani emberek mindennapi életének helyszínét. Matt King (George Clooney) is közéjük tartozik, és miközben épp azt próbálja eldönteni, mit kezdjen az örökségbe kapott erdős terület ráeső részével, felesége csónakbalesetet szenved, és eszméletlenül kórházba kerül. Matt élete fenekestül felfordul: egyedül kell boldogulnia két lányával, a megérkező rokonokkal, és felesége nagy titkával, amiről eddig fogalma sem volt.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/14402189_508761f06d71f665e80954e9488a8cbd_m.jpg

A történet ismeretében kíváncsian vártam a filmet, főleg azt, hogy elsősorban vígjáték vagy dráma lesz-e. Nos, egy kicsit mindkettő, de ugyanakkor egyik sem. Nincsenek térdcsapkodós poénok, de olyan mély drámák sem, amiktől hetekre depresszióba zuhannánk. Kapjuk helyette sokak sokféle érzelmét, életszerű helyzeteket és a mindennapok jó és rossz pillanatait.

George Clooney már jó ideje eljutott oda, hogy egy bizonyos szintet elvár tőle az ember. Ami még jobb: ő ezt rendre hozza is. Ezúttal is így van ez, könnyedén hozza Matt karakterét, ráadásul néhány jelenetben a belső monológjait is hallhatjuk. A többiekről is elmondható, hogy jó alakítást nyújtanak, nincs gyenge láncszem a szereplők között. Rajtuk kívül a hangulat legfőbb megalapozója a zene. Végig nagyszerű hawaii dalokat hallhatunk, melyeknek köszönhetően sokszor akaratlanul is elmosolyodik az ember, és egy kicsit a helyszínen érzi magát. Apropó, helyszín: érdekes volt Hawaiinak ezt az oldalát látni a napsütötte tengerpart helyett. Evidensnek tűnik, de mégis furcsa belegondolni, hogy Hawaii is csak egy olyan hely, mint bármelyik másik, ugyanolyan emberekkel, örömökkel és bánatokkal.

Az Utódok egy könnyed köntösbe csomagolt film számos értékes mondanivalóval, csodás képekkel, fülbemászó dallamokkal és George Clooney újabb elsőrangú alakításával. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr394843601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása