Elizabeth Helsey (Cameron Diaz) tanárként dolgozik, ám utálja munkáját és épp kilépni készül, amikor gazdag barátja dobja őt. Hősnőnk rájön, hogy ha nagyobb mellei lennének, biztosan hamar szerezne magának új pasit, de ehhez pénzre van szüksége, így visszamegy tanítani. Pontosabban filmeket vetíteni a gyerekeknek, miközben iszik vagy alszik, a szünetekben pedig a suli új helyettesítő tanárt (Justin Timberlake) próbálja meg felszedni, ám neki a túlbuzgó Amy (Lucy Punch) tetszik, Russell, a tesitanár (Jason Segel) viszont odáig van Elizabethért. Mikor azonban hősnőnk megtudja, hogy az a tanár, akinek diákjai a legjobb átlagot érik el a felmérőkön, jutalmat kap, mindent bevet, hogy ő legyen az és kő kövön nem marad.

http://img6.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10449239_2ecbaf9a9469515e400464996632e661_xl.jpg

Nem voltak komolyabb elvárásaim a filmtől, ami ez esetben szerencsésnek bizonyult, mivel ellenkező esetben nagyot csalódtam volna. Az első 20-25 perc egész biztatóan indul, de aztán jó időre leül a film és a néhány "poén" sem sokat lendít a dolgokon. A végkifejlet nyilván nem is kérdéses, de ez lenne a legkevesebb baj. Az már viszont annál nagyobb, hogy a szereplők egy része kifejezetten idegesítő. Justin Timberlake eddig egyedül a Social Networkben mutatta meg komolyabban színészi kvalitásait és ezen a statisztikán itt sem változtat, de mentségére szóljon, hogy a karakterében nem is nagyon volt több. Lucy Punch figurája messze a legidegesítőbb, de ezt meg fogalmazhatjuk úgy is, hogy jól hozta a szerepét, mivel én tényleg ideges lettem tőle. Cameron Diaz nagyjából azt hozza, amit szokott és sajnos nincs annyi laza és vicces jelenet a karakterére építve, amennyit elbírna. A Modern családos Eric Stonestreet rövid feltűnése viszont üde színfoltja a filmnek, akárcsak az Office-os Phyllis Smith is.

Amibe abszolút nem tudok a filmnél belekötni, az a zenéje. Jobbnál jobb dalok követik egymást, amelyek még az unalmasabb részeket is feljavítják időnként, nagyot javítva ezzel az összképen. Illetve ugye itt van még a "láttunk már ennél rosszabbat is" mondás, amely ez esetben is alkalmazható, hiszen a Rossz tanár minden hibája ellenére is egy különösebb fájdalmak nélkül fogyasztható darab, így a nem egész másfél órás játékidőbe garantáltan senki nem fog belehalni.

Cameron Diaz, remek zenék és néhány jó pillanat, nagyjából ennyiben ki is merülnek a Rossz tanár pozitívumai. A semminél persze ez is több, de a közepesnél nem, így egy 5/10-nél maradunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr214842234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.08.24. 21:36:19

Gondolom senkit nem lep meg,ha azt mondom,hogy DVD-n nézős és slussz :D
süti beállítások módosítása