Gondolom a legtöbb embernek ismerős a “Piroska és a Farkas” története. Hollywoodban most úgy gondolták, hogy ebből is kell egy új filmet csinálni, majd az egészet rábízták a Twilight első részének rendezőjére, Catherine Hardwicke-re.

A sztori:
Valerie (Amanda Seyfried) egy kis eldugott faluban él. Azonban nem érzi jól magát, és el akar szökni, mivel egy másik fiúhoz akarják férjhez adni, és nem ahhoz, akit szeret. A falut évtizedek óta rettegésben tartja egy vérfarkas, ami most több évtized elteltével ismét emberáldozatot szed. Az áldozat pedig nem más, mint Valerie nővére. A hírre a faluba érkezik a híres vérfarkasvadász (Gary Oldman), aki megdöbbentő dologgal áll elő. A vérfarkas nappal emberi alakot ölt, és a faluban él. De vajon ki lehet az?…

Az az igazság, hogy ha nem tudtam volna előre, hogy a Twilight rendezője rendezte ezt is, szerintem a kezdő képsorok alatt rájöttem volna, ugyanis az olyan volt, mintha csak a Twilight kezdődött volna.
Az az igazság, hogy a történet alapján “A lány és a farkas” lehetett volna egy jó film is, de valamiért mégsem lett az.
Aki pedig valami jó kis véres, félelmetes filmre számít, az megint csak csalódni fog. Persze azért a PG-13-as besorolásból lehetett következtetni néhány dologra. Na, mindegy.
A film hangulata amúgy nem rossz. Kicsit sötét, és a krimikre is hajaz ezzel a gyakorlatilag mindenki gyanús dologgal. Hogy ki a farkas azt lehet találgatni végig, én pl. bevallom őszintén, a végén meglepődtem, amikor kiderült.
Azért van néhány félelmetesebbnek szánt jelenet is, de mivel PG-13-as a film, így azért nem sikerültek annyira durvára mint lehettek volna. Természetes a romantikus vonal sem maradt ki, sőt elég hangsúlyos szerepet kapott. Mondhatnám úgyis, hogy gyakorlatilag az volt a lényeg szinte.
Azért volt negatívum is. Például az egész filmben esik a hó, ehhez képest a faluban eléggé lengén öltöznek néhányan. Plusz magához a “Piroska és a Farkas” történethez nem sok köze van a filmnek, sikerült a mesét kifordítani, bár tény, hogy egy-két jól ismert dolog azért megmaradt onnan.

Catherine Hardwicke-nek ez volt az első rendezése a Twilight óta, és bizony több szempontból is emlékeztet ez a film arra. A forgatókönyvet David Johnson írta.

Ami a színészeket illeti, elmondható, hogy nagy kihívást elé senkit nem állított a szerepe.
A főbb szerepekben Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Siloh Fernandez és Max Irons láthatóak. De rajtuk kívül feltűnik még Virginia Madsen, Michael Hogan, Lukas Haas, Julie Christie és Michael Shanks is.

Értékelés:
Megmondom őszintén jobbra számítottam. Egynek azért elmegy. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr974841841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.07.06. 20:07:02

Én sem értékelném nagyon többre... De meglehetett nézni.
süti beállítások módosítása