Az első rész végén teljesült Po nagy álma: sárkányharcos vált belőle. Azóta együtt védi a Béke Völgyét az Őrjöngő Ötössel és Shifu mesterrel. Kínát azonban hatalmas veszély fenyegeti: a gonosz páva, Shen, azt tervezi, hogy elfoglalja a trónt és elpusztítja a kung fut. Ahhoz, hogy Po leszámolhasson vele, meg kell találnia a belső békéjét és rá kell jönnie, hogy ki is ő valójában.

http://img3.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11972681_9402a53e52bcbbb541ddf971e0640483_m.jpg

Három évvel ezelőtt az év egyik legkellemesebb meglepetése volt a Kung Fu Panda és mivel a bevételt tekintve is igen jól teljesített, így nem volt kétséges, hogy elkészül a folytatás. Az alkotók azonban nagyon helyesen nem akarták önmagukat ismételni, így ezúttal a harcok mellett Po belső vívódásaira helyezték a hangsúlyt. Kedvenc pandánk ugyanis arra próbál meg rájönni, hogy kik lehettek az igazi szülei és miért került a Lúdhoz. Ez azonban a vártnál is hosszabb és nehezebb folyamatnak ígérkezik, amely során Po rengeteget tanul, elsősorban magáról és arról, hogy mi is számít igazán az életben.

Az is jó gondolat volt, hogy ezúttal a gonosznál sem az erőre mentek rá, hiszen Tai Lungot aligha lehetett volna ilyen téren lekörözni, így Shen inkább egy intellektuális gonosztevő, aki a dolgok lényegi részét szereti az embereivel elvégeztetni. A történetből fakadó kicsit komolyabb hangvétel egyúttal a poénok rovására is ment, mivel az első részhez képest jelentősen kevesebbet kapunk és némileg az "aranyosságfaktor" is csökkent, ráadásul a befejezés egy esetleges harmadik rész elkészítését is előrevetíti. Nekem az első rész valamivel jobban tetszett, de ezzel együtt a Kung Fu Panda 2 persze nem rossz és már csak a jó nevű szinkronstáb (mind az eredeti, mind a magyar) miatt is érdemes időt szakítani rá. Részemről ez egy 7/10-es.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr814841638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.06.09. 16:53:58

Luke újabb értékálló kritika :) Ez is csak DVD-n lesz megnézve... :(
süti beállítások módosítása