Michael Haller (Matthew McConaughey) ravasz, menő Los Angeles-i ügyvéd, aki Lincoln Continental kocsiját használja ügyvédi irodájaként. Eddig jobbára kisebb ügyek jutottak neki,  és elsőre Louis Roulet (Ryan Phillippe) is egyszerűnek tűnik, amivel ráadásul még sokat is kaszálhat. A férfit azzal vádolják, hogy megölt egy prostituáltat és Haller hamarosan összefüggést talál az eset és egy korábbi ügye között, melyben lefizetett valakit, hogy ülje le védence helyett a börtönbüntetést. A szálak egyre inkább bonyolódnak és Hallernek saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie, miközben volt feleségéhez és kislányához is próbál közelebb kerülni.

http://img7.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/11964957_29ff5e8324cce568d72d25b2070cbbbf_m.jpg

Miért? Ez a kérdés merült fel bennem legelőször a filmmel kapcsolatban. Mármint annak kapcsán, hogy miért várt Matthew McConaughey 18 évet, hogy megmutassa, hogy valójában ő egy nagyon jó színész. Persze erre a kérdésre egy interjúban ő maga is megadta a választ, mikor azt mondta, miért váltana a romantikus vígjátékokról, mikor jól megfizetik értük? Szerencsére azonban Matthew mégis váltott és Mick Haller karakterénél jobbat nem is választhatott volna magának. Bár az ügyvéd karaktere meglehetősen sokrétű és összetett, egyértelműen olyan szerep, amit kimondottan neki találták ki és ő élt is a lehetőséggel. A mellékszereplők leginkább csak asszisztálnak az alakításához, de azért Ryan Phillippe-et és a Haller volt feleségét alakító Marisa Tomeit érdemes megemlíteni, mert mindketten kihozták a maximumot a figurájukból.

Bár Brad Furman rendező neve mellett ezen kívül csak a 2007-es Különleges indíték című filmet találjuk, ez a "rutintalanság" abszolút nem látszik meg a filmen és ügyesen játszik az arcokra való ráközelítés és távolodás váltogatásával. Emellett arra is ráérzett, hogy egy sima ügyvédes drámára nem biztos, hogy túl sokan kíváncsiak lennének, így izgalmas csavarokkal, poénokkal és elsőre abszolút nem ideillő (mégis remekül működő) hip-hop, R 'n' B és soul zenékkel dobta fel azt. Ugyan a film a közepe felé egy kicsit leül, de aztán ismét felpörögnek az események, így garantáltan nem erre fogunk utólag emlékezni.

Az igazság ára egy jól összerakott, fordulatos és a szó minden értelmében izgalmas krimi, Matthew McConaughey jutalomjátékával, így már csak emiatt is kihagyhatatlan. Én egy 8/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr534841629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.06.08. 17:07:28

Színész gárda,maga a film tartalma garancia egy jó popcorn movie-ra,és DVD-n mint legtöbb kiváló alkotást,ezt is megnézem :)
süti beállítások módosítása