Beastly - írta: elsieg

Címkék: kritika beastly 8pontos

2011.06.04. 16:55

Kyle Kingsley (Alex Pettyfer) szinte tökéletes fiatal srác: jól néz ki, intelligens, sportos és nagy lehetőségek előtt áll. Mindezek mellé azonban kegyetlen és erőszakos, előszeretettel bántalmazza és alázza meg csúnyább és esetlenebb társait. Amikor egy osztálytársnőjét, Kendrát meghívja az iskolabálba, és ott mindenki előtt leégeti, Kendra bosszút fogad ellene, és egy varázslatot bocsát rá. Kyle külseje rettenetes változáson megy át, arca és teste immár inkább hasonlít szörnyetegre mint emberi lényre. Amikor felismerhetetlen külsejével a lányhoz rohan segítségért, az elárulja neki, hogy egyetlen esélye van kiszabadulni az átok alól: ha valaki így, ebben a formában is beleszeret…

http://img1.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11905321_6aea753380a09818820720e6ff879d48_m.jpg

A könyvet olvastam és imádtam, ezért egyértelmű volt, hogy a filmet is meg kell néznem.

Én most itt próbálok elvonatkoztatni a könyvtől, ami tudom, hogy nem egyszerű, de csak így lehet értelmes kritikát írni. Az amerikaiaknak ez nem nagyon sikerült, ezért is lehet ennek a filmnek olyan alacsony az átlaga. A Beastly nem egy rossz film, sőt. A történet csodálatos, van mondanivalója, ami manapság nem sok dologról mondható el. A mozi valóban lassú, de ez így jó, mert itt a gondolatokon és az érzelmeken van a hangsúly. Ezt a filmet nem azért nézzük, hogy 20 perc alatt átrohanjunk rajta, szóval aki nem tud egy helyben ülni akciójelenetek és miegymás nézése nélkül, annak nem ajánlom. A fényképezés, a ruhák és a sminkek nagyon tetszettek, a soundtrack szintúgy fantasztikus zenékkel van telepakolva.

Alex Pettyfer (Vadócka, A Negyedik) még mindig tud színészkedni, és jól visszaadta Kyle és átalakult énje, Hunter karakterét. Neil Patrick Harris (Így jártam anyátokkal, Hupikék törpikék) zseniális volt a vak tanár szerepében, és szinte minden jelenetben mosolyt tudott csalni az ember arcára. Mary-Kate Olsen (New York-i bújócska, Nancy ül a fűben) alakítása felejthető volt, de még így sem rossz, ellenben kolléganőjével, Vanessa Hudgens-szal (High School Musical, Álomháború). Hudgens kisasszony semmit nem csinál a filmben, csupán elmondja a szövegét és bájosan mosolyog néhányszor. Sajnos őt nagy hiba volt berakni a moziba.

Értékelés: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr204841441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása