Valerie (Amanda Seyfried) meg akar szökni. Szeret egy fiút (Shiloh Fernandez), de a szülei egy ismerős család gazdag fiának (Max Irons) szánják. Ám azon a napon, amikor a fiatalok nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő sötét erdőben él.
A fenevad mostanáig megelégedett a helybeliek neki szánt ajándékaival. De felkelt a vérvörös telihold, és a farkas többre vágyik. Újabb és újabb áldozatokat szed, még akkor is, ha tudja, kivívja az emberek haragját.
A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz, Solomon atyához (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Már csak az a kérdés, ki az.
Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, a következő lehetséges áldozattá és csalétekké is.

http://img5.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11858019_64fce37bc3b106fde71b6f18ea68fab5_m.jpg

Nem is tudom, hogy hol kezdjem ezt a kritikát...Talán ott kéne, hogy eredetileg nem akartam megnézni a filmet, de az ismerőseimnek mégis sikerült rábeszélniük.

A film egyszerűen...egyszerűen értékelhetetlen számomra. A piroska sztori feldolgozása alapjáraton nem lett volna rossz ötlet, de ahogy kivitelezték a filmet, az valami elképesztően szörnyű. Mondjuk biztos vagyok benne, hogy a könyv miatt is sikerült ilyen gyengére (eredetileg könyv alapján készítették) a mozi, itt nem panaszkodtam volna, ha szinte teljesen átírják. A rendezőnek köszönhetően nem egy jelenetnél volt déja vu érzésem, sajnos egyes helyeken kísértetiesen hasonlít az Alkonyatra. Két dologgal nincs gond a filmben: a történetvezetéssel, az viszonylag jól van kivitelezve, no meg a zenéket válogatták meg jól. A szereplőknek konkrétan minden a szájukba van rágva, mégis rossz következtetéseket vonnak le, aminél a nézőnek kedve lenne fejbe kólintani valamivel az adott figurát, hogy "Héj, ezt már tudod, hirtelen miért felejtetted el?". A "horrorjelenetek" gyakorlatilag nem azok, mindent lehet rajtuk csinálni, csak megijedni nem. A sztoriban egyedül az incest szál tetszett, sajnos más nem, de ez is csak említés szintjén volt benne.

Sajnos ennél a mozinál a színészek is értékelhetetlenek. Amanda Seyfried nem tudom, hogy mit csinál a filmben, de az biztos, hogy nem színészkedik. Gary Oldman valami eszméletlen, hogy milyen rosszul játszik, nem is tudom, hogy ezt hogy, s mint gondolta. Max Irons édesen meresztgeti a szemeit, de ezt nem nevezném színjátszásnak. Billy Burke még átbukdácsol a filmen, de ő is csak épphogy. Shiloh Fernandez talán az egyetlen, aki kényelmesen eljátssza a szerepét és nem bámul kifejezéstelen arccal a vakvilágba.

Catherine Hardwicke sajnos egy igen rossz filmet hozott össze, amit mindenki csak saját felelősségre, és a két jóképű fiatalember miatt nézzen meg.

Értékelés: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr544841561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.05.30. 22:01:09

Ennyire gyenge lenne? Azért DVD-n kap egy esélyt!

Ismeretlen_111223 2011.05.31. 01:26:22

[Isu](#11376525) tényleg nagyon gyenge! most a könyvet olvasom, és nem tudom eldönteni melyik a rosszabb :-( amúgy a film egyetlen pozitívuma számomra Shiloh Fernandez :P

Gabesz 2011.05.31. 08:09:56

Az eddig látott Twilight-filmek közül az Alkonyat volt a legrosszabb... Nem is érem hogy kapott meg egy ilyen "viszonylag" jó ötletű filmet:S Ez van:)

Isu 2011.05.31. 10:22:00

Valahogy nem bukok a férfiakra,tehát nálam ez a pozitívum is kilőve :D De hát még nem láttam a filmet,addig nem tudok mit mondani :)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2011.05.31. 11:31:27

Hát igen, a Twilight filmek közül nekem is az tetszett legkevésbé, amit Hardwicke rendezett. Amúgy a férfiak nálam sem játszanak. (Még szerencse :) ) Úgyhogy akkor inkább talán Amanda Seyfried megnézem...majd valamikor...egyszer.
süti beállítások módosítása