A fiatal tévés producert, Becky Fullert (Rachel McAdams) kirúgják a helyi csatorna híradójától, így más műsor után kell néznie, csakhogy nem túl bőséges a választék. Végül ráakad a Pirkadat című reggeli műsorra, melyet minden más csatorna ver nézettségben, ráadásul a kiállhatatlan főnök (Jeff Goldblum) sem könnyíti meg Becky dolgát. A nő azonban nem sokat tétovázik, már az első nap kirúgja a nagyképű Paul McVee-t (Ty Burrell), viszont így új műsorvezetőtársat kell találnia a volt szépségkirálynő, Colleen Peck (Diane Keaton) mellé. Becky megtudja, hogy a hajdani bemondólegenda, Mike Pomeroy (Harrison Ford) a csatorna alkalmazásában áll, ráadásul nem is igen csinál semmit, így megkeresi őt az ötlettel, de Pomeroy hallani sem akar róla, hogy az ország legrosszabb nézettségű műsorát vezesse, főleg nem Colleen oldalán. Mike aztán végül mégis kötélnek áll, de az indulatok csak ezután szabadulnak el igazán.

http://img6.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10901539_a9cc7da049af2eaef003147356e19cb1_m.jpg

Roger Michell rendező igen ritkán hallat magáról, pedig 1999-ben a Sztárom a párommal, első filmjével rögtön hatalmas sikert aratott. Azóta az Ébredj velünkig mindössze öt filmet készített, melyek közül egyik sem váltott ki komolyabb érdeklődést, ám ezúttal a jó nevű stábnak köszönhetően sikerült felhívnia magára a figyelmet. És hát kár is lenne tagadni, hogy a film legjobb pontja a három főszereplő és a néhány zseniálisan eltalált mellékszereplő. Rachel McAdams egyszerűen imádni való már az első perctől fogva és vele együtt izgulunk, hogy sikerüljön életben tartania a műsort. Diane Keatonról már régóta tudjuk, hogy van egy vicces oldala, ezúttal is ebből láthattunk tőle egy kis ízelítőt, Harrison Ford pedig helyenként némileg önmagát is parodizálva, zseniális beszólásokkal és faarccal hozza Pomeroy nagyképű, morgós, de ugyanakkor mégis szeretni való figuráját.

Az Ébredj velünk egy igazi insider film, olyasmi, mint a sorozatok közül A stúdió (30 Rock) vagy a Törtetők (Entourage), csak ezúttal egy reggeli műsor kulisszái mögé tekinthetünk be, hogy hogyan is zajlik egy ilyen produkció összeállítása. Érdemes megfigyelni, hogy Becky milyen ötletekkel áll elő, hogy nézettebb legyen a műsor és hogy ez a valóságban is mennyire így működik.

Egy kicsit olyan érzésem volt a film nézése közben, mint az It's Kind of a Funny Story-nál, ugyanis ez is egy elejétől a végéig mosolygós film, melynek végig szurkolunk, hogy nehogy elrontsanak valamit és tönkretegyék ezt az igazán szórakoztató filmet, és szerencsére ez nem is történik meg, így egy 8/10 nyugodtan elfér rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr994840904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenyo86 · http://http:\\www.fenyo86.blog.hu 2011.03.04. 17:12:13

Az előzetes nem nagyon győzött meg még a nagy nevekkel együtt sem, de az írást olvasva adtam egy esélyt a filmnek és azt kell mondjam, igazán meglepődtem, tényleg remek, ízig-vérig igazi feel-good film. Joss Stone, Natasha Bedingfield és Colbie Caillat dalai pedig csak fokozzák a boldogságérzetet.
süti beállítások módosítása