Bostonban több rablás és bűncselekmény történik, mint a világ bármely más városában. Doug (Ben Affleck) is itt él, és bandájával ő is a bűn útját járja. Legutóbbi bankrablásuk során azonban hiba csúszik a számításba és így kénytelenek túszul ejteni a bankban dolgozó Claire-t (Rebecca Hall), bár útközben sértetlenül elengedik. Ettől kezdve viszont minden megváltozik, a bandának még jobban oda kell figyelnie a zsarukra és az FBI-osokra, ráadásul Doug hamarosan újra találkozik Claire-rel, aki nem ismeri fel őt, mivel a rablás során álarc volt rajta, és ezzel csak még tovább bonyolódnak a dolgok.

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10868169_74bf059dcc899f8c502f7bbe3f90a436_m.jpg

Ben Affleck a 2007-es Hideg nyomon után ismét rendezésre adta a fejét, és azt a várost örökítette meg, amelyhez ő maga is ezer szállal kötődik. Ugyanakkor a Tolvajok városa a legkevésbé sem kedvcsináló úti film a városhoz, hiszen eleve bűnözők szemszögéből látjuk az eseményeket, igaz, olyan bűnözőkén keresztül, akiket a film során azért valamennyire megkedvelünk.

Affleck természetesen a főszerepet is magára osztotta, és könnyedén meg is birkózott a karakter megformálásával, de szerintem a legjobb alakítást Jeremy Rennertől láthattuk, akit érdekes volt A bombák földjén után egy ilyen szerepben látni, bár mindkét karakteréről elmondható, hogy öntörvényű, keményfejű alakok, szóval ilyen értelemben hasonló figurát kapott ezúttal is.

A negatívum között megemlíteném a majdnem 2 órás játékidőt, melynek során akad sajnos némi üresjárat és időnként elég rendesen belassul a film, bár aztán mindig jön egy-egy jó jelenet, ami megmenti a dolgot. Összességében jó film a Tolvajok városa, bár biztos nem nézném újra, de azért egy 7/10-et megérdemel.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr434840862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.02.24. 19:03:45

Nálam 10/9 ,az egyik legjobb film 2010-ben :)
süti beállítások módosítása