Kritika: Megaagy (Megamind)

Címkék: kritika megamind 7pontos

2011.02.12. 20:05

Megaagy igazi zseniális gonosztevő, ám gaztettei eddig mind kudarcba fulladtak, pedig az évek során számos eszközzel és módszerrel próbálta meg elfoglalni Metro Cityt, de a helyi hős, Metro Man mindig meggátolta ebben. Egy alkalommal azonban Megaagy próbálkozása sikerrel jár és még Metro Mant is sikerül kiiktatnia. "Hősünk" eleinte nagyon élvezi, hogy az övé az egész város, ám rájön, hogy ellenség nélkül nem is olyan szórakoztató egy szuper gonosz élete, így Metro Man DNS-éből megalkotja Titánt, aki azonban ahelyett, hogy hős akarna lenni, inkább a város elpusztítására tör. Vajon Megaagy képes lesz jól dönteni és pozitív hőssé válni, vagy Metro Citynek végleg befellegzett?

http://img10.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10756907_bfd2c22139d0fa32743f9036d06f107b_m.jpg

A DreamWorks ismét összefogott Tom McGrath rendezővel és a Madagaszkár 1-2 után ezúttal is egy nagy sikerű animációs filmet hoztak létre. A Megaagy alapötlete nem új keletű ugyan, de rajzfilmben még nem láthattunk ilyet, így ez mindenképp egy merész húzás volt a stúdió részéről. A Megaagy elsősorban nem is a gyerekeknek, hanem inkább a felnőtteknek szól, amit néhány utalással (például Barack Obama választási plakátjának kifordított változatával) még inkább egyértelművé tesznek, ugyanakkor a szerethető karakterek és a történet miatt a gyerekek is jól szórakozhatnak rajta. Nagyon jól oldották meg Megaagy megszerettetését, hiszen eleve ő narrálja a filmet, illetve megismerhetjük zűrös gyerekkorát is, míg Metro Mant már a nyálgép megjelenésével unszimpatikussá tesznek, így egyenesen igazságtalannak érezzük, mikor róla akarják elnevezni a múzeumot. Roxanne karakterét is érdemes még megemlíteni, hiszen szinte mindenki belé szerelmes, és egyébként is egy igen talpraesett és szeretni való figura. A legjobban persze Megaagyat építették fel, aki elég komoly jellemfejlődésen megy át a film során, persze a maga fura módján.

Az eredeti változatban Will Ferrell, Brad Pitt, Jonah Hill és Tina Fey kölcsönzik a szereplők hangjait, de a magyar szinkront is büszkén odatehetjük mellé, hiszen Csankó Zoltán, Fekete Ernő, Minárovits Péter és Kisfalvi Krisztina is remek munkát végeztek. Illetve még a pazar zeneválasztást is ki kell emelni, hiszen nagyon sokat hozzátett a hangulathoz.

Negatívumok közül csak annyit említenék, hogy az erős kezdés után sajnos egy nagyjából fél órára eléggé belassul a film, ami után kicsit nehezen is talál vissza a helyes útra, de a végére azért sikerül.

A Megaagy tehát egy jó alapötlet egész jó megvalósítása jó zenékkel és animációval. Így ez egy 7/10-et ér.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr884840795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2011.02.12. 21:15:00

Jó volt. Nagyon tetszett.

Isu 2011.02.12. 22:50:11

Várom DVD-n,mindenképp megnézem :)
süti beállítások módosítása