Sammy, a teknősbéka 1959-ben bújik ki a tojásból Kalifornia partjainál, és már az első lépések kalandosan alakulnak a számára, mivel először lemarad a többiekről, majd megmenti a szintén aznap született Shellyt egy sirálytól. Sammy és Shelly azonban így is szem elől tévesztik egymást, és kis hősünk egyedül vág neki a nagy tengernek egy tutajon. Hamarosan összetalálkozik egy másik fiatal teknőssel, Rayjel, akivel együtt folytatják útjukat, és nagyon jó barátok lesznek. Az emberek azonban időről időre felbukkannak körülöttük, és ennek köszönhetően Sammy és Ray elveszítik egymást, és Sammy egy hippi családhoz kerül, majd az egész világot körbeutazza, hogy rátaláljon Shellyre, aki szintén nem felejtette el őt.

http://img2.indafoto.hu/10/9/105239_93afab528f766cb76bb911671b0f98c4/9524613_2bbcefb4220b5b8fdf33222648292ca6_l.jpg

Előzetesen nem igazán tudtam, hogy mit várjak a Sammy nagy kalandjától, sőt, sokáig nem is terveztem, hogy moziban fogom nézni, de végül mégis így alakult, és bizony nem bántam meg. Nem vagyok híve a 3D-s filmeknek, de ennek a rajzfilmnek nagyon jól állt ez a technológia, és így sokszor mi is a tenger mélyén érezhettük magunkat, vagy éppen egy sirály csőrében.

Az is látszott, hogy az alkotók szívüket-lelküket beleadták a rajzfilm elkészítésébe, és nagyon szép animációt alkalmaztak, ráadásul remek karaktereket is találtak ki, mint például egy francia akcentussal beszélő kandúrt. Külön tetszett, hogy a film történetét a már nagypapa korú Sammy "mesélte el", akinek hangját a magyar változatban Koroknay Géza kölcsönözte, de az egész szinkronra elmondható, hogy nagyon jól sikerült, ráadásul a Rayt szinkronizáló Kálloy Molnár Péter is ott volt a moziban a családjával.

A Sammy nagy kalandját mindenkinek bátran ajánlom, akik szeretnének megnézni egy kedves, humoros, helyenként elgondolkodtató, nagyon jól megalkotott, és rendkívül aranyos animációs filmet. A pontok tekintetében pedig egy 8/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr244839833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

függő · http://www.filmnews.hu 2010.10.04. 13:24:39

Bemutató alapján, ha egy gyenge Némó nyomában lesz, akkor már jó, de főleg az eredete miatt vok kíváncsi, mit hoztak ki belőle. Na majd egy lazább héten talán :)
süti beállítások módosítása