Befutott a Salt ügynök (Salt), az Eredet (Inception) és a Ragadozók (Predators) magyar hangjainak listája. Mindhárom film szinkronosan kerül már a mozikba is, tehát nem csak a DVD-n lesz magyar hang.

Nagy meglepetések nem igen vannak, de egy-két új párosítás igen, például Hujber Ferenc és Joseph Gordon-Levitt valamint Györgyi Anna és Marion Cotillard kettőse, de egyik sem hangzik rosszul, és mindhárom film szinkronjáról elmondható, hogy nagyon jó színészeket szereztek meg hozzá.

Befutott a Salt ügynök (Salt), az Eredet (Inception) és a Ragadozók (Predators) magyar hangjainak listája. Mindhárom film szinkronosan kerül már a mozikba is, tehát nem csak a DVD-n lesz magyar hang.

Nagy meglepetések nem igen vannak, de egy-két új párosítás igen, például Hujber Ferenc és Joseph Gordon-Levitt valamint Györgyi Anna és Marion Cotillard kettőse, de egyik sem hangzik rosszul, és mindhárom film szinkronjáról elmondható, hogy nagyon jó színészeket szereztek meg hozzá.

Eredet (Inception) szinkronhangok:
Leonardo DiCaprio ... Hevér Gábor
Joseph Gordon-Levitt ... Hujber Ferenc
Ellen Page ... Bogdányi Titanilla
Tom Hardy ... Király Attila
Ken Watanabe ... Kőszegi Ákos
Dileep Rao ... Scherer Péter
Cillian Murphy ... Welker Gábor
Tom Berenger ... Sörös Sándor
Marion Cotillard ... Györgyi Anna
Pete Postlethwaite ... Forgács Gábor
Michael Caine ... Fülöp Zsigmond
Lukas Haas ... Dévai Balázs

Salt ügynök (Salt) szinkronhangok:
Angelina Jolie ... Kéri Kitty
Liev Schreiber ... Barabás Kiss Zoltán
Chiwetel Ejiofor ... Papp Dániel
Daniel Olbrychski ... Rosta Sándor
August Diehl ... Géczi Zoltán
Hunt Block ... Dunai Tamás
Andre Braugher ... Bolla Róbert
Olek Krupa ... Cs. Németh Lajos
Cassidy Hinkle ... Hermann Lilla
Corey Stoll ... Csik Csaba Krisztián

Ragadozók (Predators) szinkronhangok:
Adrien Brody ... Viczián Ottó
Topher Grace ... Hevér Gábor
Alice Braga ... Pálfi Katalin
Walton Goggins ... Takátsy Péter
Oleg Taktarov ... Zöld Csaba
Laurence Fishburne ... Gáti Oszkár
Danny Trejo ... Varga Tamás
Louis Ozawa Changchien ... Crespo Rodrigo

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr84839231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabesz 2010.07.19. 14:42:22

és ezeknek a dvd megjelenési időpontját kb. lehet tudni? :)

Ismeretlen_149418 2010.07.19. 14:44:21

@Csabesz: A Saltról hallottam, hogy valamikor ősszel tervezik, a többit nem tudom.

Ismeretlen_111223 2010.07.19. 14:48:00

@csabesz ahogy megtudom, már olvasható is lesz a blogon. De gondolom december környékén jelennek meg DVD-n :)

Isu 2010.07.19. 15:17:19

Köszi,ez kellet :D Október-november hónapba jelennek meg. :)

Catz 2010.08.08. 10:17:38

Mekorra sz@r h Kéri K Angelina hangja... A rendező is bekaphatja, hogy leszarja ki kinek a magyarhangja... ettől lesz nézhetetlen. Tisztelet a kivételnek...

Ismeretlen_149418 2010.08.08. 16:26:42

@Catz: miért, te kit szerettél volna hozzá? Nyolcszor szinkronizálta őt Kéri Kitty, tehát ő tekinthető az állandó magyar hangjának. Akkor szart volna rá a rendező, ha valaki olyat adott volna neki, aki még sosem szinkronizálta. Igaz, hogy Orosz Helga is sokszor szinkronizálta már, de szerintem Kitty hangja jobban passzol hozzá, Helgáé meg inkább Marion Cotillardhoz.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.08.08. 18:45:38

@Catz: Ahogy már Luke is mondta, Angelina Jolie-nak általában Kéri Kitty a magyar hangja, úgyhogy ebben semmi meglepő sincs. (Vagyis mondhatjuk a szinkronrendező éppen nem szarta le, hogy kit választ a magyar hangjának, mert a megszokott szinkronját kapta) Amúgy velem még sosem volt olyan, hogy csak azért nem néztem meg egy filmet, mert nem tetszett a szinkronja. Szerintem, ha egy film nézhetetlen, azt szinkronnal sem tudják nézhetővé tenni. (És fordítva...)

Ismeretlen_149418 2010.08.08. 18:57:55

@Kóczy: nemrégiben olvastam pont egy interjút Juhász Anna szinkronrendezővel, pont ő mondta ezt, hogy ha egy film pocsék, abból jó szinkronnal sem lehet jó filmet csinálni, még ha ő meg is próbálja.:) Egyébként szinte vele kapcsolatban jutott most eszembe, hogy pl. ő "hozta össze" először a Pierce Brosnan-Kautzky Armand párost, amelyiket ugye most már szinte bűncselekmény lenne megbontani. De ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy egy szinkronrendezőnél szerintem az is nagyon fontos, hogy egy szokott párosításon lehetőleg ne változtasson, akinek meg még nincs kimondottan állandó hangja, ahhoz meg olyat találjon, aki jól passzol, pl. Liev Schriberhez Barabás Kiss Zoltán.

Ismeretlen_149418 2010.08.08. 18:58:18

Szinte helyett szintén.

Isu 2010.08.08. 20:19:15

Magyar szinkron a világ egyik legjobbja...

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.08.08. 21:45:49

@Isu: Ez igaz, de azért mostanság tényleg készülnek nagyon gyenge szinkronok. (De elsősorban TV-sorozatoknál inkább, mert ott elég szoros határidőkkel dolgoznak, ha jól tudom, így nincs nagyon idő a minőségi munkára sok esetben.) Amúgy ahogy látom a "Predators"-nál is kitettek magukért, Laurence Fishburne-nek Gáti Oszkár volt a hangja már a Mátrix-ban, míg Topher Grace-t a Pókember 3-ban is Hevér Gábor szinkronizálta. (Most nem akarok hülyeséget mondani, de mintha Adrien Brody-nak is lett volna már Viczián Ottó a szinkronja valamelyik filmben, de erre nem esküszöm meg.) Meg a Danny Trejo-Varga Tamás párosítás is jónak tűnik. @Luke: Igen, vannak ilyen állandó párosok, akiket annyira megszoktunk, hogy már vétek, ha nem így van. Pl. Roger Moore-Láng József George Clooney-Szabó Sipos Barnabás (eddig egyedül a Viharzóna-ban emlékszem, hogy más, mégpedig Mihályi Győző a hangja) Bruce Willis-Dörner György (Bár hozzá Szakácsi Sándor hangja is jó volt) Will Smith-Reisenbüchler Sándor (Ő sajnos már nem él, úgyhogy mostanában Kálid Artúr szinkronizálja Smith-t) ...de igazából még sorolhatnám...

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.08.08. 21:46:57

Ja, azt kifelejtettem (bár aki sokat néz szinkronos filmeket, annak nem újdonság szerintem), hogy sajnos Szakácsi Sándor sem él már.

Ismeretlen_149418 2010.08.08. 21:58:25

@Kóczy: ez tényleg így van, a sorozatoknál különösen szoros a határidő, Fekete Zoltán nyilatkozta egyszer a Két pasi meg egy kicsi kapcsán, hogy többnyire egy próbafelvételre van idő, aztán már megy élesben, és napi 6-7 részt csinálnak meg. Gáti örömteli, hogy újra elkezdett szinkronizálni,l elég régen hallhattuk már.:) Brodyt egyébként már kétszer is szinkronizálta Viczián Ottó, A zongoristában és a Hollywoodlandben. Ezeket a nagy párosításokat meg órákig lehetne sorolni, Helyey László-Gerard Depardieu, Balázs Péter- Luis de Funes, stb. Egyébként ha már a szinkronnál tartunk, azt érdemes megjegyezni, hogy nem sok országban van szinkron, itt a környéken például egyikben sem, maximum 1-1 nagyobb mozifilmet szinkronizálnak le, a lengyelek meg ugye megmaradtak a hangalámondásos megoldásnál. De ilyen szintű szinkronkultúra, mint nálunk sehol máshol nincsen, szóval a hibáival együtt is büszkék lehetünk rá, ráadásul ezt külföldön is elismerik. Sokan pl. a klasszikus Romhányi József által készített szinkronnal nézték külföldön is a Férdi és Bénit, mert annyira tetszett nekik, hogy rímel, hiába, hogy nem is értették.

Isu 2010.08.08. 22:13:18

Reisenbüchler Sándor jó volt Smith-hez,pl a Bad Boys 1-be...,Szakácsi meg Steven Seagal egyik legjobb hangja volt :)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.08.08. 23:09:08

@Luke: Igen, én is azt szoktam mondani, hogy érdemes megnézni egy ilyen lengyeleknél szokásos alámondással egy filmet. Mindjárt felértékelődik a sokat szapult magyar szinkron. :) (Egyébként asszem az ukránok is ezt a hangalámondásos technikát használják, de erre nem esküszöm meg 100%-ra.) Adrien Brody-nak nem sok filmjét láttam, (a Hollywoodland-et pont igen :) ), ezért nem emlékesztem pontosan, hogy volt-e már a hangja Viczián Ottó. @Isu: Igen, a Steven Seagal-Szakácsi Sándor is egy jó párosítás volt több filmben is. De ezeket tényleg órákig lehetne sorolni.

Isu 2010.08.09. 10:29:28

King Kong-ba pedig Széles Tamás a magyar hangja Brody-nak :) Kíváncsi leszek majd a Hibridnél ki lesz ha DVD-n ki jön :)
süti beállítások módosítása