A Crazies című horror remake - hez megérkezett a harmadik plakát... a Szaharát jegyző Breck Eisner rendezésében készült filmet, 2010-02-26 -án mutatják be Amerikában.

Vén csontok

(Old Dogs, 2009)

Hivatalos tartalom: A két jóbarát és üzlettárs, az elvált Dan (Robin Williams), aki legnagyobb szerencsétlenségére még mindig szerelmes volt feleségébe, és az életvidám, megrögzött agglegény, Charlie (John Travolta) élete hirtelen a feje tetejére áll, amikor egy hatéves ikerpárt bíznak rájuk. A helyzetet súlyosbítja, hogy épp életük nagy üzlete előtt állnak. A gyerekekhez egyáltalán nem értő párosnak komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy gondoskodni tudjon az ikrekről (Ella Bleu Travolta és Conner Rayburn). Rengeteg problémával kell szembenézniük, a szokatlan kihívás többször is az összeomlás szélére sodorja őket. Azonban lassacskán végre ráébrednek, valójában mi az igazán fontos az életben.    

Színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték
Szereplők: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston
Rendező: Walt Becker
Amerikai premier: 2009. november 25.
Hazai mozipremier: 2010. január 21.
Forgalmazza: Fórum Hungary

Mindenki megvan (2009)
(Everybody’s Fine)

Hivatalos tartalom: Frank Goode (az Oscar-díjas Robert De Niro alakításában) egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson.
Mivel mindig is Frank felesége volt a kapocs a gyerekek és a férfi között, 8 hónappal felesége halála után úgy dönt, megpróbálja egyedül összehozni a családot és szervez egy hatalmas családi barbecue hétvégét. Az ötlet remek, a szervezés is jól halad, egészen addig, míg a gyerekek elkezdik sorban lemondani a programot, mindenféle jól kitalált kifogással.
Frank az orvosa szigorú figyelmeztetése ellenére a kezébe veszi az ügyet, becsomagol, és nyakába veszi Amerikát, hogy sorra meglepje sikeresnek és boldognak hitt gyerekeit. Elsőként Davidet, a művészt látogatja meg New Yorkban, majd a reklámszakmában utazó lányát, Amy-t Chicagóban, utána karmester fiát, Robertet Denverben, utolsóként pedig legkisebb lányát, Rosie-t, a vegasi táncost. A látogatások során azonban rádöbben, hogy a gyerekek egyáltalán nem olyan boldogok és sikeresek, ahogy azt felesége mesélni szokta neki.
A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

A film az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore 1990-es „Stanno Tutti Bene” című filmje alapján készült.

Színes, feliratos amerikai dráma
Szereplők: Sam Rockwell, Robert De Niro, Drew Barrymore
Rendező: Kirk Jones
Forgalmazza: Fórum Hungary
Mozipremier: 2010. február 18. (2009. december 04., USA)

Az Avatar még csak néhány napja fut a világ mozijaiban, de James Cameront, a film rendezőjét már arról faggatták, mivel készül a kiadvány DVD- és BD-változatára.

A Fox világméretűre duzzasztott és rendkívül aggresszív marketingkampányának hála az Avatart valószínűleg senkinek sem kell bemutatni - ám ha mégis: James Cameron új filmje egy eléképesztően látványos sci-fi/mese, amely egy távoli világra repít, ahol a hódító emberek összecsapnak a földjüket védő őslakosokkal. Ha a történet nem is, a produkció megvalósítása mindenképpen formabontó, látványvilága pedig semmihez sem fogható.

Az Avatar még csak a napokban debütált a mozikban, de a napokban adott kb. százezer adott interjúja némelyikében (pl. az MTV-nek adottban) James Cameron már elszórt néhány tippet, hogy mit várhatunk a film DVD- és BD-változatától. Bár néhány kikszivárgott vázlat a túlnépesedett Földre is betekintést nyújt, a DVD-re és BD-re kerülő közel tíz percnyi kimaradt jelenet mindegyike a Pandorán játszódik majd és a Navik életébe enged további bepillantást, valamint meginvitálja a nézőt egy törzsi rituáléra, melynek során Jake Sully-nak le kell vadásznia egy helyi vadállatot (talán egy Thanatort).

Korábbi hírünkben már említettük, hogy a Fox úgy tervezi, hogy az Avatar BD-változata a film sztereoszkópikus 3D-változatát is tartalmazza majd. Ezt kissé elhamarkodottan pedzegették, ugyanis Cameron kijelentette, hogy a film első megjelenésekor DVD-n és BD-n egyaránt csak 2D-ben lesz látható (ez a megjelenés a francia amazon szerint már április közepén bekövetkezik), később pedig, ha már elegendő 3D-lejátszó és -kijelző lesz a piacon, a film újra megjelenik, immáron 3D-ben. Könnyen lehet, hogy ez utóbbi még évek kérdése.

forrás: www.dvdextra.hu

Bettany, az angyal

- Az én férjem egy igazi angyal - nyilatkozta nemrégiben Jennifer Connelly, és nem hazudott. Az Oscar-díjas színésznő férje és egyik gyermekének apja, Paul Bettany ugyanis valóban angyal. Vagy legalább is az lesz hamarosan: a Légió (Legion, hazai bemutató: 2010. március) című filmben bukott angyalt alakít, aki az emberiség védelmére kel, amikor az Úr inkább elpusztítaná teremtményeit.
– Azt tervezem, hogy hamarosan abbahagyom a színészetet – folytatta a színésznő. – Nagyokat akarok sétálni, nyugalmat akarok, a családomra akarok koncentrálni. A színészet már túl zajos az én ízlésemhez.
Paul Bettany csak az újságból értesült felesége terveiről, de nem haragudott emiatt.
– Részemről oké, ha Jenny az otthon ülést választja – mondta. – Én biztos nem hagyom abba a filmezést, és legalább lesz, aki mindig a gyerekekkel van. Arra tippelek, hogy a Légió-nak készül majd folytatása, mert nagyon jók az effektek benne, a misztikuma sem utolsó, arról nem is beszélve, hogy az angyalok nem halnak meg, és mindig háborúzhatnak valami természetfölötti lénnyel. Szóval, attól sem félek, hogy esetleg nekem kell majd eltartanom az otthoniakat.
forrás: IC Press

Sherlock Holmes-premier Londonban

Hétfőn London egyik legnagyobb hősét ünnepelte: a legendás magándetektívet, Sherlock Holmes-t (Sherlock Holmes, hazai bemutató: január 7.), akinek legújabb kalandjaiból Guy Ritchie, a csavaros gengszterfilmek mestere forgatott új filmet. A Leicester Square-i díszpremiert természetesen sajtótájékoztató előzte meg, ahol a zseniális magándetektívet alakító Robert Downey Jr. és Holmes állandó társát, a Dr. Watsont játszó Jude Law versengtek abban, hogy ki lepje meg jobban az ünneplésükre összegyűlt újságírókat. Jude Law győzött.
Amikor azt kérdezték tőle, igaz-e, hogy újra összejött régi barátnőjével, Sienna Miller-rel, viccesen így kerülte ki az egyenes választ:
- Az egyetlen ember, aki igazán megért, itt ül a bal oldalamon - márpedig ott Robert Downey várta a kérdéseket. - Teljesen egy hullámhosszon vagyunk a forgatás óta - egészítette ki nyilatkozatát Jude Law, a csodálkozó újságíróknak.
Mindez persze a rendező sikere. Ő ugyanis, még a forgatás megkezdése előtt szerette volna, ha két főszereplője jól összebarátkozik, amihez kiváló helyszínt is biztosított londoni kocsmájában.
forrás: IC Press

Az Avatar csókja

James Cameron, a Titanic és a Terminátor rendezőjének új filmje, az Avatar (Avatar, hazai bemutató: december 17.) minden szempontból hatalmas film, amely valószínűleg újraírja majd a filmkészítés és a mozizás szabályait. Az óriási költségvetéssel készült, elképesztő látványvilágú sci-fi/kalandfilm főszereplői alaposan megszenvedték a forgatást, a sok hónapig tartó kemény munkát. Zoë Saldana, a film egyik főszereplője, aki négyméteres kék bennszülöttet, a Pandora nevű hold őslakóját alakítja, harcművészeti kiképzésen vett részt, új nyelvet kellett tanulnia, verekedett (véletlenül be is törte Sam Worthingon orrát), ló alá szorult, és a lábára is lépett egy ló. De úgy emlékszik, hogy a forgatás során nem az akciójelenetek felvétele volt a legnehezebb: hanem a csókolózás.
- Általában szeretem a csókolózós jeleneteket - nyilatkozta a harminc körüli színésznő, aki nemrég a Star Trek-ben bizonyította a látványos és fantasztikus műfajok iránti elkötelezettségét –, igazából ingyen is vállalnám őket. De most, hogy a 3D felvételek kedvéért az arcunk is tele volt ragasztgatva érzékelőkkel, a fejünkön volt egy fémszerkezet, és a két szemünk előtt egy-egy kis kamera lógott, elég nehéz volt intimitást játszani. Míg Sam Worthington-nal csókolóztam, folyton összeakadtak a kameráink, összegubancolódtak a kábeleink, vagy Sam szájába lógott egy rólam induló mozgásérzékelő. Bár sokszor kellett megismételni, azért rendkívül szórakoztató is volt egyben.
forrás:IC Press

*frissítve az előzetessel*

Jennifer Lopez romantikus vígjátékához a The Back-Up Plan-hez érkezett egy poszter, melyet jövő tavasszal, április 16 -án mutatnak be az amerikai mozikban a CBS Films forgalmazásában. A filmet Alan Poul rendezte, a forgatókönyvet Kate Angelo írta. Főbb szerepekben Jennifer Lopez, Alex O'Loughlin, Eric Christian Olsen, Michaela Watkins, Noureen DeWulf, Melissa McCarthy és Danneel Harris.

Hivatalos honlapja

http://img9.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6216037_00992effd169d7ca4c3e6e0fb70b43e4_l.jpg

http://img1.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/6701235_a2c3e10f1bc35e7e3898e73fe43d6ead_m.jpg

Valentin nap (2010)
(Valentine's Day)



Hivatalos tartalom:  Los Angeles-i párok és szinglik; szerelmek, szakítások és nagy újrakezdések a Valentin nap forgatagában. Hollywood krémjét szerezte meg a Micsoda nő!, az Oltári nő és a Neveletlen hercegnő c. filmek rendezője, Garry Marshall erre a filmre. Igazi, romantikus mozi, nemcsak Valentin napra, nemcsak szerelmeseknek! Az év romantikus vígjátéka!

Színes, amerikai romantikus vígjáték
Szereplők: Bradley Cooper, Julia Roberts, Anne Hathaway, Jessica Alba, Jessica Biel, Jennifer Garner, Shirley MacLaine, Ashton Kutcher, Topher Grace, Emma Roberts, Hector Elizondo, Bryce Robinson, Patrick Dempsey, Eric Dane, Carter Jenkins, Jamie Foxx, Queen Latifah
Rendező: Garry Marshall
Forgalmazza: InterCom
Mozipremier: 2010. február 11.

Hit-Girl a Kick Ass-ből

Címkék: akció kickass

2009.12.17. 23:03

Ez a harmadik karakterposzter a Kick Ass-ből...előzők Red Mist és Big Daddy

Január 19-től látható az amerikai mozikban a Warner Bros. forgalmazásában Mel Gibson krimi-drámája... A Martin Campbell rendezte filmben, Thomas Craven (Mel Gibson) a nyugdajas éveihez közeledő nyomozót alakít. Miután lánya gyilkosság áldozata lesz, az elkeseredett apa nyomozásba kezd és rádöbben gyermeke kettős életére.

A film egyébként a BBC hat epizódból álló 1985-ös minisorozatának feldolgozása. előzetes erre.

hazai premier: március 18.

update.nemzetközi előzetes

Megérkezett az első hivatalos poszter és egy teaser trailer Shrek negyedik kalandjához, amit május 21 -én mutatnak be Amerikában, Shrek Forever After címmel, 3D-ben.

A doboz (2009)
(The Box)


Hivatalos tartalom:
Te mit tennél, ha valaki adna egy dobozt, egy gombbal a tetején, amit ha megnyomsz, egymillió dollár üti a markod… ugyanakkor meghal valaki, akit nem ismersz? Megtennéd? Pontosan ezzel a kérdéssel szembesül Norma és Arthur Lewis. 1976-ot írunk, az angoltanár és a NASAnak dolgozó mérnök átlagos külvárosi életet él kisfiukkal, amíg egy nap egy rejtélyes, torz arcú idegen fel nem bukkan, és eléjük nem teszi a dobozt, mint a nagy lehetőséget életük megváltoztatására. 24 órán belül dönteniük kell. Norma és Arthur súlyos morális dilemmával szembesülnek, hamarosan pedig arra is rájönnek, hogy döntésük következménye messze túlnő rajtuk.

A Sundance-díjas Donnie Darko rendezője, Richard Kelly új filmjében a Legenda vagyok és a Csodás álmok jönnek írója, Richard Matheson klasszikus  novelláját adaptálta.

Színes, feliratos amerikai thriller, 115 perc
Szereplők: Cameron Diaz, Frank Langella, James Marsden
Rendező: Richard Kelly
Forgalmazza: Budapest Film
Mozipremier: 2010. január 21. (2009. november 06., USA)

The Runaways Teaser Trailer

Címkék: therunaways

2009.12.17. 17:56

A The Runaways című film a 70 -es évek egyik legnyagobb lány együtteséről, a The Runaways -ről fog szólni. Joan Jett -et (gitáros, vokalista) Kristen fogja játszani, míg Cherie Currie -t (zongorista,énekes) Dakota alakítja.
A filmet írta és rendezte Floria Sigismondi. Pontos dátum egyenlőre nincsen, annyi biztos hogy premier 2010 -ben. Első teaser érkezett hozzá, íme:

update - premier 2010. március 19. USA

trailer: Vasember 2 (Iron Man 2)

Címkék: akció vasember2

2009.12.17. 17:55

A legjobb filmdráma:

Avatar
The Hurt Locker
Becstelen Brigantik
Precious: Based On The Novel Push By Sapphire
Egek ura

A 20th Century Fox forgalmazásában 2010. április 09-én jön Steve Carell főszereplésével a Date Night című vígjáték. Josh Klausner forgatókönyve alapján a filmet Shawn Levy rendezte. További szerepekben Mark Wahlberg, James Franco, Leighton Meester, Common, Taraji Henson, Kristen Wiig, Ray Liotta, Mila Kunis, Mark Ruffalo, William Fichtner és Olivia Munn látható.

Nemzetközi előzetes:

süti beállítások módosítása