J (Will Smith) 15 éve védi bolygónkat az univerzum mocskától, és látott már néhány furcsa dolgot, de egy csápos, kocsonyás, nyolckarú lényt sem tart olyan érthetetlennek, mint szűkszavú kollégáját, K-t (Tommy Lee Jones). Amikor utóbbi eltűnik, sőt, egy időhuroknak köszönhetően úgy tűnik, hogy talán sosem létezett, hű társa mégis jelentős kalandra vállalkozik, hogy megmentse. Visszatér a múltba, hogy az eredeténél leplezze le azt a Földön kívülről irányított konspirációt, amely megpróbálja újraírni az emberi történelmet. A szolgálati időgép 1969-be, New Yorkba repíti, ahol összefog az ifjú, de máris pókerarcú K-val (Josh Brolin). Csupán 24 óra áll a rendelkezésükre, hogy helyrezökkentsék az időt: a tét K élete, az ügynökség sorsa és az emberiség jövője.


Az első két részt néhány hete néztem újra, és bár technikailag már nem a legfejlettebb a látványviláguk, azért még mindig nagyon szórakoztató és jó filmek. A harmadik résztől is valami hasonlót vártam, és nem is okozott csalódást. Will Smith és Tommy Lee Jones ott folytatják, ahol abbahagyták, és még mindig nagyon jól áll nekik ez a két ikonikus karakter, a sötét napszemüvegekről már nem is beszélve. Ezúttal pedig még Josh Brolin is csatlakozott hozzájuk, akinél jobb színészt nem is találhattak volna a fiatal K szerepére.

Szerencsére a forgatókönyv sem lett elnagyolt, és bár a történet nem túl bonyolult, sikerült élvezhetővé tenni, és nem kevés poénnal is feldobni, hogy akkor se unatkozzunk, amikor épp nincs akció, ráadásul még a két ügynök múltjából is megtudtunk egy-két meglepő dolgot. Az 1969-es New York megvalósítása nagyon jól sikerült, hűen idézte a kor hangulatát. Emellett pedig sok visszautalást is kaptunk az előző részekre, így ez a film elsősorban a franchise rajongóinak szól, akiknek többsége szerintem azt fogja gondolni a megtekintése után, hogy soha rosszabb folytatás- és előzményfilmet. 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr934844687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása