Stephanie Plum (Katherine Heigl) teljesen le van égve: már fél éve munkanélküli, és a tartozásai miatt a kocsiját is elvették. Mivel sürgősen pénzre van szüksége, kijátssza az utolsó lapját: meggyőzi hanyag unokatestvérét, hogy adjon neki munkát a vállalatában óvadékbehajtó ügynökként. Stephanie első megbízásával rögtön a környék legnagyobb simlise, az ex-zsaru és gyilkossági gyanúsított Joe Morelli (Jason O'Mara) nyomába szegődik - annak a Joe Morellinek, aki a gimi idején elcsábította, majd lepattintotta. Nyakon csípni Morellit érzelmi és anyagi értelemben egyaránt kielégítő bosszú lenne, de miközben Stephanie megtanulja a szakma fortélyait Rangertől (Daniel Sunjata), vagány és vérprofi kollégájától, arra is rájön, hogy a Morelli elleni vád talán nem is teljesen megalapozott.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/13465313_b6388df57b6e54b1351ff2c7aca2f842_xl.jpg

Különösebb elvárások nélkül ültem le a film elé, és ezt kell mondjam, abszolút kellemes csalódásként értek a látottak. Katherine Heiglről erős túlzás lenne azt állítani, hogy sorra örvendeztet meg minket Oscar-esélyes alakításaival, és ez a "veszély" bizony ezúttal sem fenyeget minket, de Stephanie szerepét azért gond nélkül megoldotta. Daniel Sunjata és Jason O'Mara figurái ugyan elég sablonosak, de mindketten hozzá tudnék tenni egy kicsit, így az ő jelenlétük végig üde színfoltot jelent a filmben, akárcsak néhány furcsa karakter, mint például a két örömlány és a kínai srác feltűnése.

Egy biztos: a történet kidolgozásával nem vesződtek sokat. Persze mondhatni könnyű dolguk volt, hiszen csak fogták Janet Evanovich könyvét, sőt, van egy olyan gyanúm, hogy egy kicsit még egyszerűsítettek is a dolgokon, hogy a film elsősorban Stephanie és Joe macska-egér játékáról szóljon, ami el kell ismerni, többnyire kifejezetten szórakoztató, és egy ilyen filmtől nem is igen vár el ennél többet az ember. A szingli fejvadász nem egy világmegváltó alkotás meg a műfaján belül sem, de egy olyan másfél óra, ami után úgy áll fel az ember, hogy egy kicsit sikerült kikapcsolódnia. 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr224844418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása