Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) és Kurt (Jason Sudeikis) jó barátok, akik mindannyian úgy érzik, az ő főnökük a legszörnyűbb a világon. Az említett vezetők egyike ugyanis egy megalomániás (Kevin Spacey), a másik egy drogos őrült, aki mindent csak tönkretesz (Colin Farrell), a harmadik pedig egy szexmániás fogorvosnő (Jennifer Aniston). A srácoknál pedig egyszer csak végleg betelik a pohár és drasztikus lépésre szánják el magukat: elhatározzák, hogy megölik a főnökeiket. Ehhez pedig a hírhedt Anyabaszó Jones (Jamie Foxx) ad nekik tanácsokat, cseppet sem könnyítve ezzel a dolgokon.

http://img4.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11897281_96ba81d64b3f2e028dbabae8fc0bac0a_xl.jpg

Az előzetes alapján egy vicces vígjátéknak tűnt a Förtelmes főnökök, de sajnos a végeredmény már korántsem lett ennyire szórakoztató és nem csak azért, mert a poénok nagy részét ellőtték az említett videóban. Nem zavarnak a káromkodások, de amikor szinte minden jelenetet azzal próbálnak viccessé tenni, az azért már egy kicsit sok és itt sajnos ez volt a helyzet. Az alapötlet pedig zseniális és sok lehetőség is rejlik benne, de a jelenetek többségét sajnos túlhúzzák, így hiába élvezhető az elején, a végére inkább unalmassá válik, mintsem szórakoztatóvá.

A három főszereplő közül Jason Sudeikes volt számomra a legszimpatikusabb és a legkevésbé idegesítő, de a karakterét Jason Bateman és Charlie Day is jól hozta. Colin Farrellnek szintén nagyon jól állt ez a nagyképű, drogos szerep, Jamie Foxx pedig a film legjobb pontja volt a maga pár percével. Kevin Spacey figuráján egy ideig jókat lehetett röhögni, de aztán átesett kicsit a ló túl oldalára, és a húzásai már nem viccesnek, hanem simán csak szemétkedésnek tűntek. Jennifer Aniston egy tőle elég távol álló szerepet kapott, a gond csak az, hogy nem igazán volt hiteles, így ez a szál is kicsit érdektelen volt a számomra.

Azért, hogy ne legyek végig negatív, azt mindenképp el kell ismerni, hogy a szívatások egy része tényleg ütős és vicces volt és akadt azért néhány jó poén is, de ezzel együtt is úgy érzem, hogy semmit sem vesztettem volna, ha kihagyom ezt a filmet. Így ez bizony csak egy 5/10 a részemről.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr834842205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.08.19. 15:17:16

Remélem nemsokára DVD-n is jön hozzánk,érdekel mindenképp ez az alkotás.
süti beállítások módosítása