Bozont, Fred, Vilma, Diána és Scooby ismét visszatértek, hogy egy rejtély végére járjanak. A srácok nyári munkát vállalnak Diána bácsikájának (Ted McGinley) golfklubjában, ám egy idős nő már útközben figyelmezteti őket, hogy forduljanak vissza, mert a tavi szörny kísért a környéken. Bár Bozont és Scooby természetesen beijednek, a banda megérkezik a klubhoz, és a megnyitón feltűnik a szörny, ráadásul Vilma is furcsán kezd el viselkedni, miután egy kék holdkövet talál a parton. És ha mindez nem lenne elég, még az érzelmek is alaposan felkavarják az állóvizet, így könnyen lehet, hogy a srácoknak eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük.


A 2009-es Az első rejtély nagy sikere után nem is volt kérdéses, hogy a Cartoon Network elkészíti a második részt is, melyben valamennyi főszereplő visszatért. Az már az első résznél is kiderült, hogy nagyon tehetséges fiatalok egytől egyig, akik előtt a későbbiekben még szép karrier állhat, hiszen Robbie Amell például mostanság az Így jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepel. A film egyik főszála Bozont Vilma iránt érzett szerelme volt, melynek során Nick Palatas őrült arckifejezéseinek egész tárházát vonultatta fel, így még az sem kizárt, hogy ő lesz a következő Jim Carrey. Ted McGinleyt nem sokfelé lehet látni mostanában, így nagyon örömteli volt a pár perces jelenléte, főleg, hogy figurája nagy mértékben az Egy rém rendes családbeli karaktere, Jefferson paródiája volt.

Mindenképp meg kell említeni a magyar szinkront is, hiszen a Scooby Doo esetében ez különösen hangsúlyos pont, és hála az égnek, ezúttal is mindenki a szokott magyar hangját kapta. Külön ki kell emelni Fekete Zoltán szokottnál is őrültebb Bozontját, ami Nick Palatas már említett grimaszaival együtt frenetikus párosítást alkotott és számos vidám percet okozott, Vass Gábor Scooby hangját pedig nem lehet nem szeretni.

Ugyanakkor a negatívum mellett sem mehetünk el, melyek közül a legnagyobb egyértelműen a kis költségvetés, melyet maximálisan lehet is érezni a filmen, főleg a tavi szörny megvalósításánál, vagy egy-egy (egyébként nem is feltétlenül szükséges) CGI jelenetnél. Viszont a szellem kivitelezése meglepően jól sikerült, lehet, hogy arra ment el a költségek nagy része.

Scooby rajongóknak és gyerekeknek egész biztos, hogy hibáival együtt sem okoz csalódást a film, másoknak viszont nem ajánlott, mert valószínűleg csak szörnyülködnének rajta, és nem a szó scoobys értelmében. Én összességében jól szórakoztam a filmen, így egy 6/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr994841084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása