Megkezdődött a vég. Legalábbis ami a Harry Potter filmeket illeti, ugyanis november végén megérkezett a mozikba A halál ereklyéi első része, amely már egyértelműen a végső lezárást vezeti fel egy izgalmas, látványos és eseménydús két és fél órában.

http://img5.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/9210307_95f167aa66388826247ed95ab2e14497_l.jpg

Voldemort erősebb, mint valaha, és már a Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralma alá vonta. Harry és barátai csak egymásra számíthatnak, hiszen már az iskolába való visszatérés sem biztonságos. Hőseinknek meg kell találniuk a horcruxokat, vagyis azokat a tárgyakat, melyek Voldemort lelkének darabjait rejtik, és melyeknek halhatatlanságát köszönheti. A Halálfalók azonban mindenhol a nyomukban vannak, és bármire hajlandók, hogy elkapják Harryt.

A halál ereklyéi első része sok mindenbe eltér az eddigi HP filmektől, a legnagyobb különbség az, hogy a történet ezúttal már nem a Roxfortban játszódik, hanem nagyvárosokban és kietlen tájakon, és ezzel együtt a képi világ is sötétebb az eddig megszokottól, amit a fantasztikus zene csak még jobban kihangsúlyoz. A másik nagy különbség, hogy ezúttal már teljesen egyértelműen Harry, Ron és Hermione a főszereplők, a többieket csak néhány perces jelenetekben láthatjuk, ahogy segítik hőseinket, vagy éppen keresztbe tesznek nekik.

Ahogy az elején írtam, a film nagyon eseménydús és izgalmas, ugyanakkor azért érezni rajta, hogy elsősorban a "nagy finálé" felvezetésének szánták, mert maga a történet nem sokat haladt előre, de még egyszer mondom, hogy ezzel együtt sem vált unalmassá a film.

David Yates már a franchise szakértőjének tekinthető, ugyanis ez már a harmadik Potter film volt, amit ő rendezett, és ezúttal arra is nagyobb hangsúlyt fektetett, hogy a könyv rajongói is jobban élvezzék a filmet, ha már az előző résznél sokan fanyalogtak.

A szereplőkről nemigen lehet újat mondani, mindenki hozza a tőle elvárhatót, esetleg Harry és Ron borostájának láttán döbbenünk rá, hogy hogy elszállt az idő az első rész óta, és mennyi minden történt azóta.

Természetesen a látvánnyal és az effektekkel ezúttal sem spóroltak, sőt, minden eddiginél több az akciójelenet, de nyilván az utolsó részben ezt még tovább fokozzák majd.

A pontokat tekintve egy 7/10-et adnék rá, és kíváncsian várom A Véget.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr444840345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása