Peter Highman (Robert Downey Jr.) várandós feleségéhez készül haza, Los Angelesbe, hogy mellette lehessen a szülés során. Hősünknek azonban már a reptéren gondjai támadnak, ugyanis összeakad az amatőr színésszel, Ethan Tremblayjel (Zach Galifianakis), akinek "köszönhetően" leszállítják őt a gépről, és mivel minden irata és pénze a gépen marad a poggyászában, kénytelen elfogadni Ethan ajánlatát és az ő kocsijával utazni Los Angelesbe. A két fickó azonban meglehetősen eltérő egyéniség, és mindkettőjük igen nehéz eset, így az utazás természetesen nem alakul éppen zökkenőmentesen.

http://img2.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/10009203_d7f2ba180e08119b18cf6ae7a5c40e2d_l.jpg

A film reklámkampánya során mindent megtettek, hogy a Másnaposok sikerét meglovagolják, így lépten-nyomon találkozhattunk az "a Másnaposok rendezőjének új filmje", vagy a "főszerepben a fickó a Másnaposokból" szöveggel. A Terhes társaság azonban egyáltalán nem olyan, mint a Másnaposok, bár néhány poén tekintetében azért felveszi vele a versenyt. Ugyanakkor elsősorban nem a poénok dominálnak, és én nem is elsősorban vígjátéknak nevezném a filmet. Ennek elsődleges oka a két karakterből fakad, hiszen jól látható, hogy mindketten komoly problémákkal küzdenek. Ethan nemrég vesztette el rajongásig szeretett apját, akinek hamvait az út során is magával viszi, emellett (vagy éppen emiatt) kóros szeretethiányban szenved, és retteg tőle, hogy mi lesz, ha egyedül marad, így nem csoda, hogy Peternek is nagyon örül. Peter pedig tiszta ideg, ami persze érthető is, egyfelől a kínos utazás, másfelől pedig amiatt a tény miatt, hogy hamarosan apa lesz. Galifianakis és Downey egyébként nagyon jól hozzák a karaktereiket, amire még csak rátesz egy lapáttal Scherer Péter és Fekete Ernő hangja.

A Terhes társaság összességében egy szórakoztató film, ami időnként komolyabb témákat és kérdéseket is felvet, és pont ebből ered legnagyobb negatívuma, mert vígjátéknak túl komoly, drámának viszont igencsak súlytalan. Én egy 6/10-et adnék rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr244840201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.11.18. 12:00:45

Én 7-est toltam rá. Noha a "Másnaposok" rendezőjének új filmje, igazából nem sok köze van ahhoz. És szerintem annyira nem is jó. Ettől függetlenül persze nem egy rossz film a "Terhes társaság"
süti beállítások módosítása