Harry és barátai immár hatodik évüket kezdik meg a Roxfortban, és természetesen ezúttal is bőven akad izgalom a számukra. Harry talál egy titokzatos bájitaltan könyvet, melyben az áll, hogy "a félvér herceg tulajdona", és több rejtélyes feljegyzés is található benne. Hermione és Ron pedig szerelmi fronton küzdenek gondokkal, ám ez a legkevesebb, hiszen a halálfalók egyre többször és több helyen bukkannak fel, és az iskolát is veszély fenyegeti. Dumbledore professzor abban bízik, hogy Harry még erősebbé válhat, és segíthet a veszély leküzdésében, de ez a veszély onnan leselkedik rájuk, ahonnan senki sem számít rá.

Mint oly sokaknak, nekem is volt egy Harry Potter rajongó időszakom, valamikor 6-7 évvel ezelőtt, ekkor olvastam az első 4 könyvet is, de tovább azóta sem jutottam, így már az előző részt is úgy néztem, hogy nem volt összehasonlítási alapom. Szerencsére most sincs, ugyanis többektől hallottam, hogy a könyvhöz képest nagy csalódás a film, mert sok minden kimaradt belőle, illetve jó néhány dolog másképp van. Akárhogy is, az biztos, hogy az előző részt is jegyző David Yates rendező nem végzett rossz munkát a filmen, és a remek képi világért Bruno Delbonnel operatőrnek Oscar-jelölés lett a jutalma.

Ami számomra a legnagyobb negatívumot jelentette a filmben, hogy túl sokat foglalkoztak a három főszereplő magánéletével, és ehhez képest aránytalanul keveset Voldemort múltjával. A filmet egyébként akár kétfelé is lehetne osztani, legalábbis hangulatilag mindenképpen, hiszen míg az első 30-40 perc könnyedebb, a továbbiakban egyre több a dráma és az akció.

Összességében tehát nekem tetszett a film, és már várom a jövő héttől érkező folytatást. Harry Potter és a félvér herceg pedig egy 7/10-et kapnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr54840189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása