A héten látott robotos Tűzgyűrű plakátok, ezúttal leírásokkal.

882572_491838794215756_295233739_o.jpg

A decemberben látott plakátok után újabb hat karakter poszter a A nagy Gatsby-hez.

A húszas évek Amerikája igazán a korlátlan lehetőségek hazája: ahol minden lehetséges és semmi sem tilos.
Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) New York-környéki luxusvillájában a fényűző partik, a titokzatos múlt és ismeretlen eredetű vagyon embere. Különös, magányos férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni – és élvezi, ha hatalmas, a pezsgőtől és gazdagságtól bódult vendégsereg veszi körül.
Ám amikor véletlenül összeismerkedik egy szegényebb szomszédjával (Tobey Maguire), neki elárulja furcsa szokásainak titkát: egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze fiatalkori szerelmét (Carey Mulligan). Minden tettét ennek rendeli alá, minden bűnét ezért vette magára. Amikor azonban találkozik végre a lánnyal és annak férjével, a történet egészen másképp alakul, mint annyi éven át tervezte…

A századforduló utáni izgalmas, vad és erkölcstelen évek forró hangulatú regénye mintha csak a Moulin Rouge és az Ausztrália rendezője, Baz Luhrmann számára íródott volna: a fantasztikus látvány és hangulat mellett a kiváló színészgárda is látványos mozisikert ígér.

great_gatsby_ver9_xxlg.jpg

Két plakát A Végzet Ereklyéi - Csontváros című nagysikerű regényből készült filmhez, melyen Lily Collins (Clary Fray) és Jamie Campbell Bower (Jace Wayland) látható.

mortal_instruments_city_of_bones_ver2_xlg.jpg

Jace az egyik legjobb Árnyvadász. Sokszor megszegi a szabályokat, de a jó ügyért bármire képes.
Cassandra Clare írónő azt nyilatkozta az MTV News-nak, hogy Jamie Campbell Bower színész pont olyan, mint Jace, és ez néha teljesen hátborzongató.

mortal_instruments_city_of_bones_ver3_xlg.jpg

Hókusz-pókusz, ártatlan pofikák, vakító színek, na mit láttam? Volt egy szárnyas majom, annyit még segítek. Volt sok-sok cukiság és egy Porcelánbaba, meg három boszorkány(Dögösek, egy ideig). Ja és Óz, a hatalmas (Kritika).

Kritika három mondatban: Annyi szín és csudijóság van a filmben, hogy patakokban folyik a vászonról a giccs. De azért jó volt. Ha bejött az Alice Csodaországban, akkor ez is be fog jönni. 

A Hosszabb Verzió:

Maga a történet igen egyszerű és következetes. Most úgy indulunk hogy tudjuk mi lesz a vége... Tehát Óz a korántsem nagy és hatalmas negyedórán keresztül egy fekete-fehér Kansas-i cirkuszban mutatkozik be nekünk, majd egy tornádó és egy léggömb segítségével Óz-földre érkezik meg, ahol vakítóan színes minden, giccs folyik mindenből és teli van jónőkkel, akik egy varázslóra várnak, bár nem tudom pontosan miért, mert ők maguk is boszorkányok. Ekkor kezdődik az, hogy a Csajozós/Kapzsi Óz rámozdul: a) a jónőkre és b) az aranyra. Persze a történet végére mindenki megmenti a világot kétszer és Óz lesz Óz-föld valóban hatalmas varázslója. Egy szó mint száz: ott hagyjuk abba, ahol Dorothy története elkezdődik. 

Szóval uh... Még mindig picit sokként élem meg ezt a dolgot. Összeségében jó ez a film, ha hagyjuk leülepedni. A színészek jól játszottak (nem túl jól, csak egy ilyen filmhez képest megütötték a mércét). Bár ennyi csillogás szó szerint elvakítja a rossz színészi játékot. Az elején lévő 15 perces nem-széles-vásznú nyitány nekem picit sok volt és még nagyobb sokk volt mikor Óz birodalmában minden olyan színes meg csudijó, ami kiégette a retinámat. Szerintem elég lett volna egy rövidebb nyitás is és kevesebb túlfűtött szín a film további részében. 

A történet... Elég standard alapokra lett felépíteve és mivel tudtuk minek kell lennie a végének, így sok meglepetést nem hozott, de megint csak azt mondom, hogy Óz-földön ez pont elmegy. Aranyos volt, kedves volt voltak benne kötelező szereplők, mint a Porcelán-kislány (Írom hogy kislány, de tipikus nőként viselkedett), meg a szárnyas majom akinek volt egy csöpp Csízmás Kandúr becsípődése

Van egy olyan érzésem, hogy ez lesz az új irány. Mostanság mindenki próbált a valóságot (látványra) megközelítő filmeket összehozni, errefel jött Óz és hozott nekünk sok csillogást meg cukiságot. De mindezek mellett volt egy pici egyensúlyt jelentő komolyság is benne...

Ami a zenét illeti: a filmet egy 20. Század eleji cirkuszi hangszerelésre és stílusra építették, néha felturbózva egy kis modern technikával, ami pontosan illett is az egész történethez. Többet nem is érdemes írni erről.

Mindezek mellett nem akarok sok rossz dolgot írni, lenne mit, de olyan embernek ezt nem fogják megnézni, akik ilyen mélyen belemennének egy film elemzésébe. Ez a film nagyon jó nőknek és gyerekeknek. Nekik ez tökéletes, talán ők voltak a célközönség...

Summa summarum: A film egyedi, az biztos... Picit másik oldalról láttuk Óz történetét, kicsit sokkal színesebben és viccesebben. Megnézhető, szerethető, de Oscarra nem jelölném. Ez a film tipikusan azoknak készült akik elmennek Ünnepekkor moziba a családdal, apu fogja a fejét (vagy alszik), anyu meg együtt olvad a lányaival, hogy “jajdecukik”. Én meg... Megnéztem és zokogtam a végén, annyira édesek voltak... (Na-jó-nem)

Tanulságok: 1. Uh... Nagyon színes. 2. Csak én értettem félre vagy Óz és bandája lendületből legyártott egy mini-generátort, hozzá volfrámszálas égőket és mindezt mobillá tették?! 3. Srácok, ki hinné el hogy egy ilyen kis cuki-szöszi gonosz lenne...

Kellemes Húsvéti ünnepeket! 7/12

Wexylum

Hírek röviden 03.31.

Címkék: hírek röviden

2013.03.31. 11:03

  • Fede Alvarez rendező érdekes kijelentést tett, miszerint a Gonosz halott 2 remake és A sötétség serege 2 végül majd a Gonosz halott 7-ben fut össze Sam Raimi eredeti franchise-ával.
  • Vin Diesel elmondta, hogy már nyáron elkezdik forgatni Los Angelesben a Halálos iramban 7-et.
  • Guillermo Del Toro elárulta, hogy a Dark Universe mostantól már Justice League Dark címen fut, és elképzelhető, hogy előbb elkészül, mint a sima Justice League film.
  • Robert Redford elmondta, hogy azért vállalt szerepet a Captain America: The Winter Soldierben, mert a karaktere nagyon különbözik azoktól, amilyeneket általában szokott játszani.
  • 65 éves korában elhunyt Richard Griffiths, akit sokan leginkább a Harry Potter filmek Vernon bácsijaként ismertek.
  • Úgy tűnik, Clint Eastwood következő rendezése a Jersey Boys című musical lesz.

A comingsoon.net-en debütált a Pokoli futam (Vehicle 19) című akció legújabb plakátja.

hr_Vehicle_19_1.jpg

Igaz, bemutatták már itthon is, de kaptunk még egy Spring Breakers – Csajok szabadon (18) plakátot, ami szerintem nagyon jól sikerült.

903080_462566097146599_1348126924_o.jpg

903555_10152340902269625_1514014441_o.jpg

581559_567790266587728_972494177_n.jpg

538812_568104379889650_1624454552_n.jpg

48140_602598106434411_1138116457_n.jpg

Szerénykedni felesleges. Will Smith főszereplő szeret lenni, és nem éri be kevesebbel. Az Entertainment Weekly újságírójával beszélgetve a már két alkalommal is Oscarra jelölt színész elárulta, hogy Quentin Tarantino eredetileg őt szemelte ki a Django elszabadul (18) főszerepére, ám ő nemet mondott a felkérésre: úgy érezte, az kevés neki.
– Django nem főszerep, én meg azt mondtam: csak főszerepet játszom – nyilatkozta Smith. – És szerintem abban a filmben dr. Schultz (a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz alakításban) volt a fontosabb.

will-smith-image2.jpg

Természetesen mindenre van több magyarázat, korábban Smith azt mondta, a Men in Black 3. forgatása miatt nem tudta vállalni a fehérekre vadászó rabszolga eljátszását. Mindegy is, mi az igazság, a lényeg az, hogy a színész egyáltalán nem tűnik csalódottnak, amiért átengedte Jamie Foxx-nak a lehetőséget. M. Night Shyamalan új akció/sci-fijében, a különlegesen látványosnak ígérkező A Föld után-ban (12E) (After Earth, hazai bemutató: június 6.) övé az abszolút főszerep. Pontosabban: a régóta elhagyott, elvadult bolygón hajótörést szenvedő űrhajósok is ketten vannak, ám úgy látszik, van olyan színész, akivel Will Smith is szívesen osztozik. A Föld után-ban ugyanis a fia, Jaden Smith a partnere. IC Press

Nicholas Hoult a legújabb idők sztárja. A gyerekszínészből sikeres felnőtt színész lett, aki Az óriásölő (12) (Jack, the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.) című megaköltségvetésű családi kalandfilm főszerepével végleg belépett az A-listás sztárok klubjába. És most végre ehet is.

Az_oriasolo_jelenetfoto.jpg

– Eddig többnyire azt várták tőlem a rendezők, hogy sovány legyek – nyilatkozta a színész, akit láthattunk már a Titánok haragjá-ban és az X-Men – Az elsők-ben is. – Most viszont, az új X-Men film kedvéért muszáj izmosodnom. És ez nemcsak mindennapi tornatermi kínlódást jelent, hanem azt is, hogy végre gátlástalanul ehetek.
Bár Az óriásölő-nek ő a főszereplője, ott még valóban nyurga srácot alakít, és meg is teheti: hiszen a vicces férfiasságot mellette Ewan McGregor, a rosszindulatú – bár játékos – macsóságot pedig Stanley Tucci képviseli. IC Press

Mindenütt Croodék (6)

Címkék: The Croods

2013.03.30. 14:00

Az ősemberek meghódították a világot. Az Egyesült Államok 4000 mozitermében és Oroszországtól Mexikóig a világ 86 országában (összesen 11 870 moziban) egyszerre mutatták be a Dreamworks Animation legújabb produkcióját, a Croodék-at (6) (The Croods, már a mozikban), mely a történelem első lázadó kamaszlányáról és szűk homlokú, de nagyszívű apjáról szól. A humor, a sok ötlet, a 3D és a szerethető figurák együtt csodát tettek: a világ Croodék-lázban ég.

Croodek_Ora_atallitas_2013.jpg

Az animációs családi vígjáték a premier utáni első hétvégén az USA-ban 43,6, világszerte pedig még 63,3 millió dollárt gyűjtött. A hétvége óta eltelt időt is hozzászámolva, öt nap alatt összesen 122 millió dollárban mérhető a film sikere – természetesen Magyarországon is rögtön a mozis sikerlista első helyére ugrott: itthon már majd 50.000 néző nevette végig a tűz, a női cipő és a családi kirándulás felfedezésének történetét. IC Press

A Universal Pictures augusztus 02-án mutatja be Baltasar Kormákur (Csempészek) 2 kaliber (2 Guns) című képregényfilmjét, melyben Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton, Edward James Olmos, James Marsden és Bill Paxton kapott szerepet. A forgatókönyvet Steven Grant képregénye alapján Blake Masters (Law & Order: Los Angeles, Vértestvérek) írta.

Booby Trench (Denzel Washington) kábítószer ellenes ügynök és Marcus Stigman (Mark Wahlberg), a hírszerzés ügynöke az elmúlt egy évben egy kábítószercsempész bandába épültek be, bár megbízni még mindig nem tudnak egymásban. Amikor azonban a mexikói drogkartell ellen tervezett akciójuk kudarcba fullad és több millió értékű kábítószert sikerül kicsempésznie a bandának, a feletteseik rájuk szállnak, és mindenki börtönben vagy holtan akarja látni őket. Most már csak egymásban bízhatnak, és persze azokban a trükkökben, amiket elsajátítottak az évek során.

575923_284402631692930_1600884179_n.jpg

Ha/ver 2 feliratos előzetes

Címkék: előzetes Kick-Ass 2

2013.03.29. 19:40

A UIP-Duna Film augusztus 22-én mutatja be a HA/VER 2-t, melyhez elkészült a magyar feliratos előzetes.

TŰZGYŰRŰ - ROBOTOK

Címkék: pacific rim poszter

2013.03.29. 18:30

Íme Coyote Tango, a japánok által készített Mecha.

FRISSÍTÉS ÚJ ROBOTOS PLAKÁTTAL!

COYOTE TANGO: Giant Japanese Techno-Tyrant

903423_489831421083160_164850505_o.jpg

Zombieland sorozat

Címkék: Zombieland

2013.03.29. 15:24

Promó képek az Amazon Zombieland sorozatváltozatához, melyben Kirk Ward (Tallahassee), Maiara Walsh (Wichita), Tyler Ross (Columbus) és Izabela Vidovic (Little Rock) lesz látható.

tumblr_mk88npzxdq1qflr16o1_1280.jpg

429534_10151501114420808_1379620740_n.jpg

süti beállítások módosítása