A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása.
És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

George Clooney új rendezése az Ocean’s-filmek világát idézi II. világháborús környezetben. A szereposztás parádés: ezúttal Matt Damon, Cate Blanchett, George Clooney, Bill Murray, John Goodman és Jean Dujardin harcol együtt.

Mukincsvadaszok_online_12E.jpg

Főszereplők: Matt Damon, Cate Blanchett, George Clooney, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin. Zene: Alexandre Desplat. Operatőr: Phedon Papamichael. Látvány: James D. Bissell. Írta: Bret Witter, Robert M. Edsel, Grant Heslov, George Clooney. Rendezte: George Clooney

Mozibemutató: 2014. február 20.
Eredeti cím: The Monuments Men
Színes, amerikai film
Műfaj: kaland / vígjáték / háborús
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő:
Korhatár: 12E

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr125684704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása