BEFEJEZŐDÖTT A MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT FORGATÁSA

Augusztus közepén kezdődött és kedden a Budapest Körszállóban fejeződött be a Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatása. Herczeg Attila rendező első nagyjátékfilmjének főszereplői Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Jordán Adél, Szandtner Anna, Lengyel Tamás és Kamarás Iván. A 100 perces romantikus vígjáték 2014. február 14-én, Valentin napon kerül majd a hazai mozikba.

VKF_5957_osvart.jpg

„Reményeim szerint a harmincasok azért fogják szeretni a filmet, mert róluk szól, a huszonévesek, mert ki lehet röhögni a harmincasokat, a nők, mert van benne szerelem, a férfiak pedig, mert van benne szex.” – kezdte a Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatási tapasztalatait összegző sajtótájékoztatót Ferenczy Gábor producer.

Horváth Dani (Simon Kornél) az esküvőjére készül. Minden tökéletes. Aztán jön egy 15 éves érettségi találkozó, jön a volt osztálytárs és barát, a mostanra szupermodellé lett Hajnal Tímea (Osvárt Andrea), és jön egy gyenge pillanat. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a gond, hogy ezt a gyenge pillanatot valaki videóra vette. Az elkövető Bögöcs (Szabó Simon), az osztály leggátlástalanabb és leggusztustalanabb figurája. Úgy tűnik, Bögöcs kezébe most olyan fegyver került, amivel végre elérheti a gimnázium óta vágyott célt: Megdönteni Hajnal Tímeát.

VKF_5868_szabos_osvart.jpg

Augusztusban kezdődött a film forgatása és a 30 forgatási nap alatt közel 20 helyszínen dolgozott a stáb: több jelenetet rögzítettek Pilisvörösváron, Piliscséven, Perbálon az utcai történéseket helikopterről vették fől, jártak az Óbudai Egyetemen, a Borssó étteremben, a Buddha Bárban, a budapesti Feneketlen tónál, a Fradi pályán, sőt egy Keleti Károly utcabéli liftben is filmeztek. A reklámszakmából érkező elsőfilmes rendező, Herczeg Attila az eddigi munkáról így nyilatkozott „Egy film létrejötténél a megfelelő szakmai és pénzügyi háttéren felül a forgatás minőségét alapvetően a színészek és stábtagok egymás iránti tisztelete és szeretete határozza meg. Nincs a Földön annyi pénz, amely képes az emberi kvalitást felülírni.”

VKF_5874_simon_herczeg.jpg

A film egyik főszereplője, Osvárt Andrea szerint a Megdönteni Hajnal Tímeát az elmúlt évek legjobb vígjátéka lesz. A történet kapcsán elmondta, hogy a valós élete sok párhuzamot mutat filmbéli karakterével. „Nekem is idén volt a 15 éves érettségi találkozóm, ahol leginkább arra vágytam, hogy úgy beszéljenek velem, mint egy hétköznapi emberrel, s ne úgy, mint egy ismert személlyel. Úgyhogy abszolút bele tudom élni magam Hajnal Tímea szerepébe.” –tette hozzá.

A film költségvetése 334 millió forint, melyből 233,5 millió forint a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása.  A fenmaradó rész közvetett állami támogatásból, szponzorációból és a gyártó Focusfox Stúdió önrészéből tevődik össze. A Megdönteni Hajnal Tímeát fő média-támogatója az RTL Klub. Az MHT Produkció gyártásában készülő Megdönteni Hajnal Tímeát producere Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila, a forgatókönyvet Csurgó Csaba írta. A 100 perces romantikus vígjáték 2014. február 14-én, Valentin napon kerül majd a hazai mozikba.

VKF_5553.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr735560775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása