A Coen testvérek forgatókönyve alapján készült Dől a moné tele van vicces fordulattal, amiből a klasszikus vígjátéki elemek és a jól ismert Coen-humor sem hiányzik. Colin Firth és Cameron Diaz játéka briliáns: Firth a zárkózott, szabálykövető angol, Diaz pedig a mindig vidám, szókimondó amerikai szerepében. Alan Rickman és Stanley Tucci játéka pedig hab a tortán! (magyar feliratos előzetes)

Lord Lionel Shabandar (Alan Rickman) impresszionista gyűjteményének kurátora, Harry Deane (Colin Firth) egy ravasz tervet eszel ki: elhiteti kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt. Habár ez a Monet a tehetséges hamisító barátjának keze munkája.
Harry beszervezi a csinos texasi rodeo királynőt, PJ-t (Cameron Diaz), aki szép kis summa ellenében igyekszik meggyőzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt, és azóta, 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. Már a Texasból Londonba vezető út is félreértésekkel, és bonyodalmakkal van kikövezve: PJ-t lekapcsolják a reptéren, mert nincs útlevele..de ez még csak a kezdet. Egy német eredetiségvizsgáló is feltűnik a színen, aki az egész akciót veszélybe sodorhatja.

Gambit_B1_ONLINE.JPG

Eredeti cím: Gambit
Műfaj: vígjáték
Rendező: Michael Hoffman
Forgatókönyv: Ethan Coen, Joel Coen
Fényképezte: Florian Ballhaus
Zene: Rolfe Kent

Szereplők: Cameron Diaz, Colin Firth, Stanley Tucci, Alan Rickman

Bemutató dátum: 2013. március 14.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Hossz: 89’
Eredeti honlap:

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr315094605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása