Január 10-én kerül a magyar mozikba a várva-várt sci-fi, a DREDD. A film magyar szinkronnal, 3D-ben kerül a mozik vásznaira. Pete Travis (Nyolc tanú) rendező ultraerőszakos filmjének amerikai bevételi eredményei ugyan a várakozások alatt maradtak, azonban az európai országokban már jól teljesített, és a kritikai és a nézői visszhang is kiemelkedő volt. (Az IMDb-n - ahol elsősorban a mozibajárók szavaznak  - 7.7 pontot ért el, míg a kritikusok véleményét rendszerező rottentomatoes-on 77%-os átlagot kapott.) A film nem az 1995-ös Sylvester Stallone főszereplésével készült Dredd bíró remake-je, hanem ugyanazon karakter köré felépítve egy másik, sokkal keményebb történetet mesél el.

A jövő Amerikája immár egy sugárfertőzött kopár pusztaság. A keleti parton Bostontól Washington DC-ig terjed “Egyes Metropolisz”, egy hatalmas és erőszakos nagyváros. Több mint 800 millió polgára örökös félelemben él. Senki más  nem harcol a rendért ebben a káoszban, csakis a Bírák. Jogalkalmazók, esküdtek, bírók és ítéletvégrehajtók egyben. A Bírák legjobbika Dredd, akire a Főbíró egy küldetést bíz: vizsgáztasson a terepen egy újonc bírót, az erős gondolatolvasó képességekkel rendelkező Andersont.  A két bíró egy látszólag rutin ügynek ígérkező gyilkosság nyomába ered a hírhedt Peach Trees óriásépületben, amely egy kétszáz emeletes függőleges nyomornegyed, és melyet az irgalmatlan Ma-Ma klán ural. Amikor a bírók megpróbálják letartóztatni Ma-Ma egyik vezető csatlósát, Ma-Ma lezáratja az egész épületet és arra utasítja a klánt, hogy vadásszák le a két bírót. Dredd és újonc társa egyszeriben egy ördögi, a túlélésükért folytatott harcban találják magukat…

Magyar cím: DREDD 3D
Eredeti cím: Dredd 3D
Magyar szlogen: Az ítélet közeleg
Műfaj: akció, sci-fi
Gyártás éve: 2012.
Főszereplők: Karl URBAN (A Gyűrűk Ura: A király visszatér; A
Gyűrűk Ura: A két torony), Olivia THIRLBY (Mocsokváros
utcáin, A legsötétebb óra), Lena HEADEY (300, Trónok harca sorozat)  
Rendezte: Pete TRAVIS (Nyolc tanú, Végjáték)
Gyártó: IM Global
Származási ország: USA
Játékidő: 95 perc
Magyar hang: 5.1 magyar szinkron
Magyar hangok: Viczián Ottó, Nemes Takács Kata, Bertalan Ágnes, Sörös Sándor
Magyarországi mozipremier: 2013. január 10.
Magyarországi moziforgalmazó: PARLUX Entertainment
Korhatár: 16

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr204972232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása