Akkor most próbálom nyugodtan elmondani, de jól figyeljetek, mert csak egyszer mondom el: Úristen megtámadtak az idegenek és nincs mit tenni mind meghalunk! Tömören ennyi. Kertvárosi Kommandó.

A story egy kisvárosban kezdődik, röviden (Tényleg röviden) bemutatják nekünk, hogy ki kicsoda... Majd (muhaha) kibeleznek egy embert. Csak így, mert ez egy ilyen vígjáték elem... Apu is mindig ezt használja, ha valami jó poént akar összehozni.  Egy szó, mint száz: Megalakul a balfékek Kertváros kommandója, ami megmenti a világot, legalább kétszer. (A Zűrlényektől)

Most rendkívüli kritika lesz ez, mert adok egy nő véleményére, akivel tegnap éjjel láttam ezt a filmet. Tehát a nőegyedek szerint - tudom a mintavételezés elég karcsú, de most csak egy van kéznél... - a film jó volt, bár volt benne pár koppintás az ezt megelőző klasszikusokból és volt egy gonosz colos bácsi, aki csúnyán beszél. (Kettőspont-S) Ez persze nem szó szerinti idézet... 

Ami viszont igaz, hogy a kreativitás hiányzik Hollywood-ból ez egy csöppet látszódott a filmen. A Poénok, nos, elég Szex-orientált “Parasztos” stílusban jöttek át. De nekem ez tetszett, mert úgy picit felszabadul az ember, megnevetteti őt... Kikapcsol az agyad és csak bambulsz ki a fejedből.

Színészeink már nem elsőként álltak kamera elé, és nem egyszer szórták a poénokat hasonló műfajú alkotásban, így mindenkinek magas elvárásai voltak  velük kapcsolatban. Bennünk nem kellett csalódni, hozták a formájukat és adták magukat. Voltak benne drámai szálak is, nem sok csak épp elég... De valahogy mindig sikerült visszakanyarodni a vígjáték stílusra, ami nem biztos, hogy a legjobb megoldás volt: Dráma maradjon dráma, majd “cut” és következő jelenet ismét poén. 

Maga a rendezés és a forgatókönyv egy - már egyszer mintha írtam volna... - bizonyos “lopott” sémákat követett. Nem vagyok benne biztos, hogy direkt vagy véletlen. De, ami ennél fontosabb, hogy az UFO-k behozatalával egészen kimozdították a színészeket a korfontzónájukból, ami feldobta az egész filmet. 

Summa Summarum: Számomra ez egy Vicces-Poénos film lett. Jó volt látni ennyi vicces arcot egy helyen, és a CGI is jó lett, egy vígjátékhoz képest biztosan. A 16-os karikát megkapta, nem is véletlen. Sok benne a trágár beszéd, kevés benne a fedetlen kebel. 

Tanulság rovatunk következik, tehát szokásomhoz híven 3 dolgot emelnék ki, amire megtanított a film: 1. Lányok: Apunak mindig igaza van volt és lesz (Legalábbis had higgye). 2. Robbantgatni tökjó! 3. A szív egy Üvegszáloptikás hardver, amiben nincs WIFI, tehát: A szíved nem fog működni testeden kívül... Csak mondom. 8/12

Wexylum

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr684872805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása