Egy eldugott, mégis varázslatos dél-olaszországi sziget, ahol egy helyi asszony és egy bevándorló élete fonódik össze közös céljuk miatt: hogy szebb jövőt biztosítsanak gyermekeik számára.

Guilietta (Donatella Finocchiaro) fiatal özvegy. Megbetegíti a sziget maradi és változatlan életmódja, próbál elmenekülni a rossz emlékektől és igyekszik fiát, Filippot (Filippo Pucillo) a nagyvárosi életforma felé terelni. Sara (Timnit T.) fiával Észak-Afrikából menekült várandós asszony, aki hamarosan életet ad kislányának Guilietta és Filippo garázsában. Guiletta mindent kockára tesz, hogy segítsen Sarán.

Emanuele Crialese rendező (Grazia szigete, Aranykapu) több, a modern társadalom visszáságaira irányuló kérdésre keresi a választ. Legfőképpen arra, hogy ami egyszer nemes cselekedetnek számított, mára miért lett törvénytelen. Miért nem lehet segíteni az elesetteken, akik csak boldogok akarnak lenni?

A csodaszép szicíliai tájakon játszódó A tenger törvénye a Velencei Filmfesztiválon három díjat, köztük a Zsűri Különdíját nyerte!

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/17147427_0419e82cbb0aa3a82fffbea2fe70bec9_xl.jpg

A tenger törvénye  (12)
Színes, feliratos olasz film

Rendezte: Emanuele Crialese
Forgatókönyv: Emanuele Crialese, Vittorio Moroni
Fényképezte: Fabio Cianchetti
Producer: Marco Chimenz, Fabio Conversi, Giovanni Stabilini, Riccardo Tozzi
Vágó: Simona Paggi

Szereplők: Filippo Pucillo, Donatella Finocchiaro, Mimmo Cuticchio, Giuseppe Fiorello, Timnit T.

Eredeti cím: Terraferma
Nemzetközi cím: Terraferma
Gyártó: Cattleya
Hossz: 88 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: 2D + blu-ray
Kód: 22354
Országos bemutató: 2012. november 29.
Forgalmazó: Mozinet Kft.

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr964856423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása