Alice négy rész erejéig be lett zárva a tükör mögötti világba, Csodaországba. Aztán jött az ötödik rész - meg a szépfiúk és a kemény-lányok - Alice szeme pedig felnyílt és Megtorlásra éhes. A baj az, hogy amíg Alice be van zárva a tükrébe, addig nem tudja megmenteni a Tükrön túli világot, tehát jön a Kör-királynő, aki ott akarja tartani... De a tükör világa nem épp egy love-story. 

Eszméletlen, érdekes, és baromira sci-fis-akciós-horroros-zombis lett Milla Jovovich új, a sorozatban már ötödik és az utolsó (6) részt beharangozó Resident Evil filmje, a tükör mögötti világról.  Tehát jöjjön aminek jönnie kell: Kaptár (5): Megtorlás IMAX 3D.

Pontosan ugyanott vettük fel a történet fonalát, mint ahol letettük a negyedik rész végén, vagyis Alice rájön hogy az Umbrella Corporation felett koránt sem aratott győzelmet. A film elején Alice elsztorizgat, összefoglalja mi is történt az elmúlt 10 évben és így összeáll számunkra is a kép, hogy ki-kivel van és miért. A film 18+, de nem azért mert női keblek szaladgálnak fedetlenül vagy mert eszméletlenűberbrutál horror-ról van szó, inkább úgy egyben a film nehezen emészthető.

http://img2.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16737083_cd3073fa8c30ca26ca48b23ce521abf2_xl.jpg

Milla Jovovich természetesen hozta a formáját, szeretem őt nézni a vásznon és akarom még továbbra is. A többiek pedig szintén jók voltak, főleg a nagy visszatérő... Akinek nem mondom ki a nevét, mert a poént nem jó lelőni. 

A történet igazán érdekes volt, valahogy úgy lett ez megírva, hogy konkrétan minden legyen a filmben amit el lehet képzelni. Fiú-lánnyal, Fiú-fiúval, Lány-lánnyal, Colos-zombi-lányokkal, Vegyes-zombinácikkal, egyszóval minden. Tökjó dolog volt még, hogy minden kis apró tárgynak, mondatnak, tekintetnek, hajtincsnek szerepe volt és érdekes, hogy a szereplők szerették magyarázni tetteiket... Furcsa, de jó. Én azt mondom, hogy az első rész óta ez lett a legjobb a szériában. 

Mint már említettem ez az 5. Rész, ami előfutára lett a végső ütközetnek a hatalmas epic világméretű csatának Alice és bandája valamint a Titkos visszatérő, eddig csak “Kör-királynő”-ként emlegetett személy és seregei között. Szerintem a megoldás egészen kellemes és örülök, hogy a készítők is belátták: itt kell abbahagyni a történetet. (mármint a 6. résznél... majd, egyszer)

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/16737087_2b3d84ad547cb0361dbfab969eb93db7_xl.jpg

Pár apróságot azért megemlítenék, hogy tudjuk mire számítsunk. Nem tudom, hogy a CGI technológia vagy a mozgóképek valósághű visszaadásának fejlődése miatt, de egy két CGI számomra furcsán gyenge lett. Nem az összes hanem csak tényleg egy-két darab, ami furcsa, mert maga az egész film így egyben nagyon látványos és szépre sikeredett. Másik apróságom, hogy egy filmben általában egyféle átvezetési témákat szoktak használni, mint a CSI-ban vannak azok a kezdetleges CGI-k a bizonyítékokról közelnézetben. Itt, a Megtorlásban kétféle teljesen különböző technikát is alkalmaztak, ami picit érdekes volt, mert nem láttam még két külön sémán alapuló átvezetést egy filmben, de szerintem sikerült kihozniuk belőle, noha nem a maximumot, de nem is rontott a színvonalon. 

Még egy záró gondolat. Sikerült úgy megcsinálni a filmet, hogy mindenki legalább kétszer meghaljon benne. Érdekes, de tényleg így van. Ja, és nem akarjátok megtudni ki nyerte az elnökválasztást Amerikában... 10/12.

Wexylum

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr94778843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása