Mostanság egyre másra érkeznek a különböző folytatások, meg előzményfilmek. Ezúttal a 2003-as "Johnny English"-ről gondolták úgy, hogy 8 év után ideje róla lehúzni még egy rókabőrt, ahogy mondani szokták, és készíteni neki egy folytatást.

A film története röviden:
A brit titkosszolgálat meg tudja, hogy merénylet készül a kínai elnök ellen az angolokkal folytatott tárgyalásai . Azonban az összekötő csak egy emberrel hajlandó együttműködni, hogy elmondja a terv részleteit. Ezért visszahívják a szolgálatba az 5 éve egy elrontott akció után száműzetésben élő Johhny English-t (Rowan Atkinson), aki pedig ismét akcióba lendül, hogy elhárítsa a veszélyt, nyomában pedig kő kövön nem marad...

Régen láttam már ugyan az első részt, de arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, amolyan jó kis James Bond paródiának tartottam. Azonban ha jól emlékszem, anyagilag nem teljesített úgy, ahogy a készítők elvárták volna, ezért is nem készült folytatás eddig.
Mivel az első rész tetszett, ezért vártam természetesen a folytatást is, de a megtekintés után azt kell, hogy mondjam, hogy kissé csalódott vagyok. Mivel vígjátékról van szó, ezért nagyon fontos tényező a humor. Na, most ez ennél a filmnél nem igazán jött be. Nem arról van szó, hogy nem voltak vicces jelenetek a filmben, hanem azzal volt a probléma, hogy tele volt erőltetett poénokkal, vagy olyanokkal amiket már láthattunk korábban más filmekben, vagy az előző "Johnny English" moziban. Ráadásul egy-egy poént többször is elsütöttek. A legtöbb ráadásul a helyzetkomikumokra épült csak ott meg már "messziről" látszott, hogy mi lesz éppen az aktuális humorforrás. Ez pedig sajnos nagyon kevés egy vígjátéknak. (Jó, persze, aki nem látta mondjuk az első részt, vagy csak nem néz nagyon vígjátékokat, annak minden poén új. Csak hát arra nem lehet építeni, hogy csak ilyen emberek ülnek be a filmet megnézni.) Szóval nagy kár ezért a filmért, mert ez így bizony elég harmatosra sikeredett.

A filmet Oliver Parker rendezte, akinek olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a St. Trinians két része, vagy a 2009-es Dorian Gray. (Bár ez utóbbi nem vígjáték), amelyek majdne mind (a St. Trinians második részét még nem láttam) jobban sikerült, mint ez a film.
A forgatókonyvet William Davies és Hamish McColl írták.

Ami a színészeket illeti, Rowan Atkinson nem lett kevésbé tehetséges, mint korábban, de sajnos ő sem tud csodát tenni. Mellette feltűnt még Gillian Anderson, Rosamund Pike, Dominic West és Richard Schiff is.

Értékelés:
Kár ezért a filmért, mert az első részt nagyon szerettem, de ez sajnos most nem jött be. 5.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr554843627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása