Brian (Paul Walker) és Mia (Jordana Brewster) kiszabadítják Domot (Vin Diesel), de ezután nekik is menekülniük kell. Brazíliában, Rio de Janeiróban találnak búvóhelyet néhány régi barátnál. Hamarosan Dom is csatlakozik hozzájuk, ám ahhoz, hogy elnyerjék szabadságukat, még egy utolsó melót véghez kell vinniük. Egy korrupt üzletember a nyomukban van és bármire hajlandó, hogy elkapja őket. De nem ő az egyetlen: Luke Hobbs FBI ügynök (Dwayne Johnson) szintén rájuk vadászik, így a triónak a többi versenyző ismerősükre is szükségük lesz, hogy sikerrel járjanak és persze túl is éljék a kalandot.

http://img10.indafoto.hu/5/7/60437_7dedd8fd08abd182261431db20a68bb4/11581969_0a429a8a4c21982d7bfbc1d5a9335bf4_m.jpg

2009-ben nagyot szólt a Halálos iram, melyhez ismét sikerült összeszedni az első két rész főszereplőpárosát, Vin Dieselt és Paul Walkert. "Új modell, eredeti alkatrészek", ahogy a filmet reklámozták, és nagyjából most is ez a helyzet, bár ezúttal a cím némileg félrevezető, mert jóval kisebb szerepet kapnak a kocsik, mint a korábbiakban. Ez persze talán nem is baj, hiszen ezzel párhuzamosan több tér jut a tényleges főszereplőknek és ezt számos remek pillanattal hálálják meg. De azért előbb a látvány részével kezdeném a dolgot, és megnyugtatok mindenkit, hogy erre is csak rátettek egy lapáttal. Rögtön a kezdés nagyon ütős és ezzel azonnal fel is vesszük a Halálos iramban filmek szokott hangulatát. A későbbiekben jó pár további ilyet láthatunk még, különösen a film végén lévő hosszabb autós üldözéses jelenet marad igen emlékezetes. Viszont a megszokott versenyes jelenetekből ezúttal nem sokat láthatunk.

A szereplők közül mindenkiről tudjuk, hogy nem az Oscar-díjas alakításaikról híresek, de én azt mondom, hogy ha csak a Halálos iramban filmeket kaptuk tőlük, már megérte, hogy ezt a pályát választották. Vin Diesel és Paul Walker karakteréről már öt rész óta tudjuk, hogy nagyon király figurák, és az idő múlásával csak még jobb lett köztük a "kémia" és még ütősebbek lettek az egymás szívatására irányuló poénjaik. Ugyanakkor akad köztük néhány olyan jelenet, mely elsősorban a széria rajongóinak szól és ezek egész biztos, hogy kiváltanak néhány elismerő mosolyt. Jordana mellé ezúttal Elsa Pataky is felsorakozik a színésznő frontot erősíteni, de maradjunk annyiban, hogy elsősorban a szépsége miatt fogunk rá emlékezni a film után. Dwayne Johnsonnak viszont nagyon jól állt ez a szerep és ha ez egyáltalán lehetséges, ezúttal minden eddiginél jobban kigyúrta magát és alakítása néha kicsit önironikusnak is tűnt, ami külön jól állt neki, akárcsak a néhány poén, amit elsütött.

A történetre ezúttal nagyobb hangsúlyt fektette, mint az eddigi részekben, de ezzel együtt is ugyanolyan faék egyszerűségű maradt, néhány kötelező klisével, de ez egy ilyen filmnél megbocsátható, bár sajnos akad néhány unalmasabb pillanat.

Az Ötödik sebesség azonban így is egy jó film, a széria minden ismert elemével és talán az eddiginél is több akcióval. Rajongóknak kötelező, a többieknek pedig ajánlott. Így ez egy 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr194841348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isu 2011.05.05. 16:09:47

Már azt hittem,hogy 4-5 pontokat kap majd... :D Félre a hülyeséget,ami jó az jó! :) Jövő héten megyek megnézni :)
süti beállítások módosítása