Az alábbiakban több spoiler is előfordulhat, csak az olvasson tovább, aki már olvasta a könyvet, vagy nem zavarja, ha megtud dolgokat.

Még júniusban Melissa Rosenberg forgatókönyvíró egy interjúban azt mondta, hogy szerinte nem kellene a filmben megmutatni Renesmee születését, hiába is kérte sok rajongó, hogy mindenképp legyen benne ez a jelenet, még akkor is, ha így a film a legkeményebb R-es besorolást kapná. Most a PopSugarnak adott interjúban kifejtette, hogy hogy is értette ezt pontosan.

"Úgy érzem, hogy az összes jelenetnek benne kellene lenni a filmben, ami a születéshez kapcsolódik. Szerintem a múltkor arra gondolhattam, hogy nem feltétlenül kell látnunk, ahogy Edward fogai keresztülmennek a méhlepényen. Szerintem ezt nem kell látnunk, de aki szerint igen, az nézze meg (nevet). Szóval véleményem szerint a születéses jelenet benne lesz a filmben, de nem fogunk méhlepénybe vájó fogakat látni."

Az írónő Bella átalakulásáról is mondott néhány szót.

"Nagyon jó móka azokat a jeleneteket megírni, amelyekben Bella vámpírként megismerkedik a képességeivel. Amikor elképzeled a karaktert Kristen Stewart alakításában egy különc, idegeskedő lányt látsz, de mikor vámpír lesz belőle, ennek már nyoma sincs."

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr234839190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.07.16. 14:43:58

Ha jól tudom, akkor nem az "R" besorolás a legkeményebb, hanem még van annél is feljebb (asszem az NC-17), de azt gyakorlatilag csak pornófilmeknek szokták adni. :) Amúgy nem lesz itt semmilyen durva jelenet, mert a Twilight PG-13-as besorolású, abban megy ugye nem lehet...

Ismeretlen_149418 2010.07.16. 14:49:12

@Kóczy: Igen, tudok erről az NC-17-ről, de kb. 10 évben, ha egy olyan film mozikba kerül, és akkor még sokat mondtam.:D De nyilván egy Twilight nem is lehetne R-es, mert akkor sok rajongó nem mehetne rá be, meg nem is illene szerintem a sagához.

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.07.16. 14:59:26

@Luke: Valóban, a legtöbb filmet igyekeznek úgy megvágni, hogy legalább az "R"-be beleférjen. Ennek az az oka, hogy Amerikában nagyon komolyan veszik ezeket a korhatár besorolásokat (nem úgy mint nálunk). A Twilight esetében én sem hiszem, hogy akár "R" kategória is lenne. Viszont a PG-13-ban meg semmi durvulás nem lehet. Viszont a potenciál szerintem benne van a saga-ban, hogy egy jó kis "R" kategóriás horrort lehessen belőle csinálni, de ugye a Twilight elsősorban romantikus film (vámpírokkal, vérfarkasokkal együtt is)

Ismeretlen_149418 2010.07.16. 15:05:17

@Kóczy: Igen, ezt tudom, hogy náluk szigorúbban veszik, nem tud egy 12 éves csak úgy belógni egy R-es filmre. Én a könyvek miatt gondolom, hogy a Twilighthoz elég a PG-13, mert nem sok kemény jelenet van benne, pl. az Eclipse-ben nem volt ennyi akció, mint a filmben, nem írta le Steph részletesen Cullenék és az újszülöttek harcát, mivel a könyvben Bella szemszögéből ír, és ő ezt nem látta, de örülök, hogy a filmbe bekerült. A Breaking Dawnnal kapcsolatban pedig szerintem igaza van Melissának, mert nem ezen fog múlni a film, hogy az a bizonyos jelenet benne lesz-e.

Isu 2010.07.16. 15:16:04

Szegény gyerekek...,és már 5 éves kortóé tudják mi a szexuális együttlét és az ehhez kapcsolódó dolgok...

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2010.07.16. 16:58:45

@Luke: Persze, hogy nem ezen fog múlni. Amúgy tök mindegy mit írnak bele, a film így is úgyis sikeres lesz. :) Max. a rajongók fanyalognak egy kicsit, hogy ez vagy az kimaradt a könyvből.
süti beállítások módosítása