Celine Dion utóda: Leona Lewis

A történelem megismétli önmagát - főleg, ha James Cameron alakítja. A mozitörténet egyik legsikeresebb filmjeként számon tartott Titanic a My Heart Will Go On c. dal nélkül nem lett volna ugyanaz a film, mint amit ma ismerünk. Persze előadója, Celine Dion is nagyon sokat köszönhet a Titanic-nak. Cameron új filmje, az Avatar (hazai bemutató: december 17.) végefőcímdalát, melynek címe I See You (Theme from Avatar), most ismét egy már jól ismert, de még fiatal előadó énekli: Leona Lewis.
A 24 éves énekesnő 2006-ban, egy angol tehetségkutató-tévéműsor győzteseként vált ismertté. Azóta háromszor jelölték Grammy-díjra, bemutatkozó lemeze többszörösen kiérdemelte a platinadíszt, és az  A Moment Like This-t közzététele után harminc perc alatt több mint 50 000-en töltötték le. Az Avatar dalát, akárcsak Celine Dion titanicos slágerét az Oscar-díj nyertes James Horner szerezte. A hozzá tartozó klipet James Nava, Beyoncé és Shakira klipjeinek rendezője készíti.
Az Avatar-ról érkező hírek azt jelzik, hogy James Cameron különleges 3D-filmje meg fogja változtatni a mozit: bemutatója után már nem lehet úgy filmet készíteni, mint eddig. A távoli bolygón játszódó, elképzelhetetlenül látványos történet valószínűleg Leona Lewis-t is magával ragadja, és az énekesnő pályája újabb magasságokba emelkedik majd.
forrás: IC Press

Clooney legújabb kollégája az American Airlines


Két abszolút főszereplője van az Egek ura című filmnek: George Clooney és az American Airlines légitársaság. A cég körülbelül ugyanannyit szerepel, mint maga a sztár, és ez nem véletlen. A filmben Clooney olyan szakembert alakít, aki a kirúgások specialistája, és a fél életét a levegőben tölti, egyik megrendelőtől a másikig röpködve. A produkció alapjául szolgáló regényben fiktív légitársaság szerepel, a rendező, Jason Reitman azonban ragaszkodott egy igazihoz, hogy még realisztikusabb legyen a történet. Mivel az Egek urát gyártó Paramount stúdiónak még korábbról jó kapcsolata volt az American Airlines-zal, ezt a légitársaságot választották. A stáb a rendkívül szigorú biztonsági intézkedések ellenére szabadon mozoghatott a terminálokon, ami lényegesen megkönnyítette a forgatást. Az AA a film direkt promócióját is vállalta: új törzsutas-akciójának a Legyen ön is az egek ura! (Find Yourself Up in the Air) szlogent adta.
(Up in the Air - hazai bemutató: 2010. február 18.)
forrás: UIP Duna

2012 - a totális tarolás

A világnak vége - és senki sem akar lemaradni róla. Roland Emmerich A Függetlenség Napja és a Holnapután után ismét az apokalipszis rafinált képeivel csábította a mozikba a világ filmrajongóit, és a 2012 (már a mozikban) nagy elődeihez hasonlóan egy földrengés erejével söpörte el versenytársait.
Az ősi maja naptárban megjósolt, menetrendszerű pontossággal érkező pusztulás történetét 105 ország 12685 mozitermében kezdték vetíteni, és az összbevétel meghaladta a 160 millió dollárt! Olyan film, ami nem egy korábbi siker folytatása lett volna, még soha nem hozott ilyen sokat. Ez az az Egyesült Államok 3404 mozijából befolyó 65 millió dollárnyi jegybevétellel együtt máris, csupán egy hét alatt visszahozta a film csillagászati, 200 millió dolláros költségvetését. Nálunk egy hét alatt majd 85 ezer néző volt kíváncsi arra, ahogy John Cusack megpróbálja a lehetetlent.
forrás: IC Press

Kevesellték a szenvedést a Komfortos mennyország nézői

Az amerikai filmesek általában arra kényszerülnek, hogy kivágják a durvább jeleneteket, mert így a film PG-13 (enyhén korhatáros) besorolást kap, míg a kegyetlenebb felvételeket tartalmazó produkció R (felnőtt nézőknek ajánlott) minősítéssel kerül a mozikba, s emiatt jóval kevesebben váltanak rá jegyet. Ám pont fordított volt a helyzet Peter Jackson legújabb filmje, a Komfortos mennyország esetében: a tesztvetítés közönsége azt akarta, hogy az egyik szereplő többet szenvedjen. - Az ominózus karakter lezuhan egy szikláról - magyarázza Peter Jackson. - Eredetileg annyit mutattunk, hogy eltűnik a szikla tetejéről, és mindenki elképzelheti, hogy ezek után baja esik. A tesztközönség viszont azt mondta, ez kevés, látni akarjuk, ahogy szenved a rohadék! Úgyhogy utólag be kellett illeszteni egy egész jelenetet, hogy mi lesz a fickóval, miközben potyog lefelé. Hát, nehéz ráismerni, mire leér...
A Komfortos mennyország kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról - amely egyfajta köztes dimenzió - figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. Az Alice Sebold által írt regény magyarul is olvasható.
(The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)
forrás: UIP Duna

Halott kutyája lélekben együtt van Mickey Rourke-kal

Nem panaszkodhat Mickey Rourke, hogy elzavarnák a nők, lelki nyugalomra mégis csak négy csivavája mellett talál. Ám van egy ötödik kutyus is, akire mindig számíthat. - Loki tavaly halt meg, imádtam, egy percre sem váltam meg tőle - mondja a kacskaringós múltú színész. - Lélekben ma is velem van, az emléke mindig erőt ad, ha magam alatt vagyok. 
Rourke azt is elárulja legújabb interjújában, hogy megfogadta, soha többet nem vesz feleségül színésznőt (Debra Feuer és Carre Otis viselték egy ideig a Mrs. Rourke nevet). - Ez a két házasság úgy hazavágott, hogy nem kell többet színésznő - mondja Rourke. - Lehet akármilyen szép vagy aranyos, az ilyen nők valamiért bajt hoznak rám.
Mickey Rourke legközelebb a Vasember 2 főgonoszát alakítja.
(Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)
forrás: UIP Duna


A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr954837647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása