Stúdió: Warner Bros Pictures
Bemutató: 2009. február 06.
Magyar premier: 2009. november 19.
Rendezte: Gabor Csupo
Írta: Lucy Shuttleworth, Graham Alborough, Elizabeth Goudge (könyve alapján)
Szereplők: Dakota Blue Richards, Ioan Gruffudd, Tim Curry, Natascha McElhone, Juliet Stevenson, Augustus Prew, Andy Linden, Michael Webber

Hivatalos tartalom:  A HOLDHERCEGNŐ Elizabeth Goudge többszörösen díjnyertes gyerekkönyve, A Fehér Lovacska alapján készült varázslatos elemeken alapuló nagyszabású kalandfilm gyerekek és tinédzserek számára. A történet a 13 éves árva, Maria Merryweather (Dakota Blue Richards - Arany iránytű) hőstetteit követi nyomon, akinek egyetlen öröksége édesapjától egy könyv. A nem mindennapi könyvből Mária kezeiben egy ősi történet kel életre. A könyv egy réges-régi viszályt mesél el, mely a Merryweather és a De Noir családok között folyik a Hold varázsgyöngyeiért. Maria, ahogyan belemélyed a titokzatos mesébe, azon találja magát, hogy különös módon belekeveredett az elkeseredett viszályba és innentől kezdve már csak egy dolog vezérli… Apja halála után a nincstelenül maradt Maria kénytelen elhagyni a várost, a fényűző életet és a szűkszavú nagybátyjához, Sir Benjaminhoz költözik, aki Holdfölde völgyben, egy elszigetelt birtokon él. Útban új otthona felé nevelőnőjével, Miss Heliotroppal, a De Noir család kamaszkorú fia megtámadja kocsijukat. Bár Mária nem sérült meg, az eset által ízelítőt kap a két család között dúló félelmetes gyűlöletből. Amikor megérkezik Holdföldére, nagybátyja megpillantja a tulajdonában lévő szokatlan könyvet, és azonnal elkobozza azt tőle. A birtok leleményes gondnoka segítségével azonban Maria visszaszerzi a könyvét és egyre nagyobb lelkesedéssel olvassa a benne leírtakat. Tovább haladva a történetben ráébred, hogy mekkora felelősség terheli a vállát: ő a kiválasztott, ő a völgy utolsó Holdhercegnője. A következő telihold előtt neki kell megtalálnia a varázsgyöngyöket, továbbá az ő feladata, hogy véget vessen a két család közötti viszálynak és visszaállítsa az egyensúlyt ember és természet között. Ha nem tudja teljesíteni küldetését, a Merryweather családot üldöző átok lecsap a völgyre, és örökre elpusztítja Holdföldét, a természet pedig beteljesíti végső bosszúját. De vajon készen áll Mária erre a kihívásra?
Az ismert, magyar származású többszörös Emmy- díjas animátor és rendező, Csupo Gábor a nagy sikerű Híd Therabítia földjére után elkészítette legújabb élőszereplős filmjét, melyben mesterien szövi össze a fantasy, a varázslat, a dráma és a humor világát egy nagyszerű családi kalandfilmben.
Hivatalos honlapja
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr884837483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása