2009.09.18. 16:45

Budapest Film: 2009. novemberi-decemberi megjelenési kitekintőAz FHE megjelenési tervezete után most a legnagyobb hazai független karácsonyi kínálatát tekintjük át, méghozzá borítótervekkel is kiegészítve!


Egy csendesebb nyarat követően a Budapest Film az őszt új KultúrSokkos megjelenésekkel, egy szekérderéknyi Oscar-díjat és -jelölést begyűjtött címekkel, egy új márkanévvel és rengeteg akciós megjelenéssel indította: úgy tűnik, a tempóból novemberben és decemberben sem vesznek vissza. Mivel még a megjelenési hónapok is kérdésesek, ezért a kiadványokat inkább témakörökbe gyűjtöttük.

KultúrSokkos megjelenések

Egy munkamániás angol dáma (Emma Thomson) és egy munka nélkül maradt amerikai öröm(?)apa (Dustin Hoffman) kapcsolatáról mesél a nálunk váratlan sikert aratott Szerelem második látásra (Last Chance Harvey). Fernando Meirelles provokatív szociodrámájában, a Vakságban (Blindness) mindenki elveszíti a szeme világát - Julianne Moore-t kivéve -, s ezzel a társadalom pillanatok alatt darabjaira hullik. Steve Carell belezúg az öccse barátnőjébe (Juliette Binoche) és ezt nehezen viseli a Dan és a szerelem (Dan in Real Life) című bájos komédiában. Richard Gere mindenkit palira vesz Lasse Hallström szúrós vígjátékában, a Beugratásban (The Hoax). Joaquin Phoenix két nő (Gwyneth Paltrow és Vinessa Shaw) között örlődik a Két szerető (Two Lovers) című romantikus drámában. Rembrandt extravagáns életébe enged bepillantást Peter Greenaway Éjjeli őrjárat (Nightwatching) című filmje a rendezőmester egzotikus stílusában előadva. Egy tiltott szerelemről és az ártatanság elvesztéséről regél az Utolsó látogatás (Brideshead Revisited) című angol kosztümös dráma Julian Jarrold (Becoming Jane) rendezésében.

Meglepő izgalmakat tartogat A csirke, a hal és a királyrák (El Pollo, el pez y el cangrejo real) című spanyol dokumentumfilm, melyben 24 mesterszakács méri össze tudását szigorú szabályok mellett.Az Államok kontra John Lennon (The U.S. vs. John Lennon) című dokumentumfilm az egykori Beattle életének azon szakaszára fókuszál, mikor énekesből háborúellenes aktivistává vált. Mint láthatjátok, a kínálatban lesznek KultúrSokk doku-filmek is, és emellett folytatódik a színház-sorozat, melynek keretében a Nóra, a Ványa bácsi és a Galócza című előadásokat tehetjük magunkévá.

További sikerfilmek

Még idén várható a Megtört ölelések (Los abrazos rotos), Pedro Almodóvar legújabb közreműködése az elbűvölő Penélope Cruzzal, amely egy autóbaleset okozta tragédia körül forog. A lekoptathatatlan (Management) című vígjátékban egy utazóügynökbe (Jennifer Aniston) belezúg egy hotel-menedzser (Steve Zahn), akit aztán az istennek sem lehet lerázni. Quentin Tarantino neve fémjelzi (producerként) a Hell Ride - Pokoljárás (Hell Ride) című akciófilmet, melyben két motoros banda mérkőzik meg egymással. A Franklyn (Franklyn) egy több síkon játszódó sci-fi/dráma, melyet valahvá a Zuhanás, a Dark City és a Donnie Darko közé tudnánk elhelyezni. Az energia (Push) pedig az X-Men nyomdokain jár, habár a Chris Evans, Djimon Hounsou és Dakota Fanning főszereplésével készült sci-fi/akció jóval realistábban közelíti meg a különleges képeségekkel rendelkező mutánsok sztoriját.

A Spirit - A sikoltó város (The Spirit) Frank Miller első önálló rendezése, melyben a Sin City stílusa köszön vissza többek között Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Eva Mendes és Paz Vega közreműködésével. A kívülálló (Outlander) egy vérbeli B-film, melyben egy földönkívüli (James Caviezel) érkezik a bolygónkra, méghozzá a vikingek korában és az ő segítségükkel birkózik meg néhány űrsárkánnyal. A Síró farkasban (Cry Wolf) pedig egy kegyetlen sorozatgyilkos rémtetteit követhetjük nyomon.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr514837340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása