magyar banner A BEAVATOTThoz

Címkék: poszter Divergent

2014.02.17. 16:09

Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagóban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés,  hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust.
Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tartozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.
Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét.  Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.
 
Veronica Roth világsikerű regénye alapján készült különleges hangulatú, rendkívül látványos, izgalmas akciójelenetekben bővelkedő sci-fi főszerepeiben Kate Winslet, Ashley Judd, Maggie Q, és olyan fiatal feltörekvő tehetségek, mint Shailene Woodley (Utódok), Theo James, Zoe Kravitz (X-Man: Az elsők), és Jai Courtney (Die Hard – Drágább, mint az életed) remekelnek.

1795629_727855750581178_1278231743_n.jpg

Eredeti cím: Divergent
Műfaj: sci-fi/fantasy
Rendezte: Neil Buger
Veronica Roth regényéből a forgatókönyvet írta: Evan Daugherty és Vanessa Taylor
Zene: Junkie XL
Fényképezte: Alvin H. Küchler

Szereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Maggie Q,
Zoe Kravitz, Ashley Judd, Jai Courtney

Bemutató dátum: 2014. március 20.
szinkronizált
Előzetes korhatár-besorolás: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr415818852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása