2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a  Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt.

A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig. A valós eseményeken alapuló történetből a modern akciófilm egyik legjobbja, A Bourne-csapda és A Bourne-ultimátum rendezője készített az elsőtől az utolsó percéig feszült filmetTom Hanks főszereplésével.

1273806_693809200646634_516119389_o.jpg

Főszereplők: Tom Hanks, Catherine Keener, Max Martini Fényképezte: Barry Ackroyd. Látvány: Paul Kirby, Philip Messina. Írta: Billy Ray. Rendezte: Paul Greengrass

Mozibemutató: 2013. november 7.
Eredeti cím: Captain Phillips
Színes amerikai film
Műfaj: thriller / akció
Gyártó: Sony Pictures
Korhatár: 16

Játékidő: 134 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr625536799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása