Hát wow. Négy csaj és egy szünet. A Tavaszi Szünet. 

Spring Breakers - Csajok Szabadon Kritika. 

Nem is tudom hol kezdjem. Ez a film... Más. Elég érdekes egy film teli piával droggal szexszel és egy rakás fegyverrel. Na de mennyi fegyver, az nem semmi. Nem ilyennek képzeltem el egy Tavaszi Szünetet. 

A film elég sötétre sikeredett és ezt megkoronázta a 18-as karika. A történet amúgy négy egyetemista lányról szól, akik kiakarnak szabadulni a nyugodt, unalmas életükből. Tehát elhatározzák, hogy elmennek Kaliforniába a Tavaszi Szünetre, buliznak, piálnak és jól érzik magukat. Volt egy kis bökkenő: nem volt elég pénzük. Tehát hárman (Candy, Brit, Cotty) kirabolnak egy éttermet. Máris lett pénz. A Negyedik hölgyemény (Faith) pedig beletörődve a rablás gondolatába elmegy a barátnőivel bulizni... Miután lecsukják őket, egy Alien nevű fazon leteszi az óvadékot értük és ekkor kezdődik az igazi buli...

Meg kell mondjam, hogy a Spring Breakers számomra nagyon-nagyon tetszett. Habár tele volt logikai hibával és nem éreztem, hogy bármi extra lenne a filmben technikailag, mégis... Annyira visszaadott valamit. Nem tudom megmondani mit, talán a film a saját tükörképünket adja vissza a mozivásznon. Nem azért mert én is kirámoltam egy boltot, hogy leutazzak bulizni, majd felszívtam egy porzsáknyi kokaint... Nem ezért. Hanem mert egyszerűen amit látunk, ahogy látjuk elgondolkoztatja az embereket. 

Amit ez a film ad az semmi más, mint egy hihetetlenül felnagyított eltúlzott már-már fantasy történet. A rendező és egyben író Harmony Korine egy olyan történetet rakott össze, ami egyrészről nagyon túlzó, nagyon sötét. Másrészről viszont, nagyon is valós. Talán ez az, ami elgondolkoztat. 

Eszméletlen a karakterek fejlődése és hogy percről percre mélyebbre és sötétebbe kerülnek. És a végén pedig kiteljesedik mindaz, amit a film eleje óta építettünk. 

Summa Summarum: Ez nem vígjáték, ez egy dráma. 18-as karikával. Tehát nem az a fajta dráma ahol mindenki szeret mindenkit a film végén, félre ne értsük. Itt nincs Happy Ending. A lányok jól játszottak James Franco is remek volt. A történet meg... Elég kemény. Én szeretem az ilyen stílusú filmeket. 

Tanulságok: Oh ebből rengeteg van a filmben, de a legjobb három. 1. Lányok, ne tényleg ne üljetek be idegen autójába. 2. Fegyver gyermek kezébe nem való. 3. Pénznek csak akkor van mámorító illata ha már előtte felszívtál egy falura elegendő kokaint. 

12/12

Wexylum

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr905237805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása