Gyúrós Oroszok, A kis kopasz... és családja. Egy dögös orosz maca és a Mercédesz-Benz főszereplésével, Hölgyeim és uraim: Die Hard - Drágább, mint az életed Kiritka. 

1988-ban kezdődött Die Hard sorozat ötödik eleme ismét a rossz fiúk kergetéséről szól, és mindez Moszkvában történt meg. John McClane (Bruce Willis) egészen Moszkváig repült, hogy a drogosnak hitt fiát - Jack-et - (Jai Courtney) kihozza a börtönből. Termesztésen John még Moszkvában is a legnagyobb bajba képes belekerülni. Mikor földet ért az orosz fővárosban egyből gyanította, hogy valami nem kerek, majd miután a levegőbe repítették a gyúrós oroszok fél Moszkvát, hogy kifüstöljenek egy öreg maffiózót, John egyenesen a kellős közepébe került az eseményeknek. Innentől kezdve indult meg a hajsza a kulcsért, majd a kulcs mögötti “Fájl”-ért. 

Ez a film mondjuk ki, más mint a többi. Nem igazi Die Hard, de ha elszakadunk az előző négy résztől, akkor látjuk benne a lehetőséget. Ami a vásznon történt az gyönyörű volt. Mesés Akció-jelenetek, még szebb pirotechnika és effektek. Bruce Willis hozta a maga formáját, mindig próbált egy-egy poént becsempészni a filmbe, ami sikerült is. Picit olyan érzésem volt, mintha A Feláldozhatók Spin-off-ját nézném. Sok volt az agyatlan lövöldözés, meg a még agyatlanabb, tipikusan látványvadász jelenet. Mindezek mellett viszont nem jöttem ki csalódottan a moziteremből. 


A történet, hát hagy kívánni valót maga után. Az volt a baj, hogy hiába voltak jó fordulatok, ezeket én személy szerint már vártam, nem voltak nagy meglepetések. Próbálták picit másra, picit újszerűre írni a történetet, de nem sikerült, szerintem. Én egyértelműen a Rendezőt (John Moore) és a Forgatókönyv-írót (Skip Woods) hibáztatom, mert még az operatőr is megtett mindent, hogy feldobja a dolgokat. Egyszerűen úgy érzem, hogy az említettek nem értették meg, ki is pontosan John McClane, hogy miről is szól ez a film-sorozat. 

Ha már operatőr akkor: A kamerakezelés elején picit zavaró lehet egyeseknek, de ez azért van mert az első pár percben még csak “bemelegített” az operatőr az elkövetkező akciójelenetekre. Amúgy a kamerák kezelése nagyon el lett találva, csak picit túlzó volt az egyszerű jelenetekhez.

A zene... Hát a Hangeffektek jók voltak, de maga a zenei stílusa számomra szétesett a filmnek. Erről nagyjából ennyit érdemes írni. 

Meg kell mondjam, hogy a magyarok: Neszmélyi Beáta (Asst. Director) Geréb Anna Piroska (Asst. Director) Szabolcs Stella (Boom Operatőr- Hungary), Boros László (Spec Effectkek) és még sorolhatnám, egyértelműen világszínvonalat hoztak a Magyar fronton történt forgatás során. 

Summa Summarum: Nem illik a film a Sorozatba, viszont ha valaki elvonatkoztat (Pl mint a mögöttem ülő fiatal hölgy, akinek állítom hogy fogalma sem volt az előző 4 részről) azoknak biztosan tetszeni fog, mert szakmailag jól összerakott film. 

Akik viszont egy újabb Die Hard-ot akarnak látni, nos az most ebben az esetben nem fog megtörténni. 

Tanulság Rovat: 1. Jó apa lehetsz, ha a fiadról egyből azt feltételezed, hogy drogozik, vagy drogot árul... 2. Nem kell mindig a Dögös orosz macáknak hinni. 3. A zárójelenet... na az mindent vitt...

7/12

 

Wexylum

 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr305114639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása