Samsara - A lét örök körforgása

Címkék: Samsara

2012.11.24. 20:42

A Samsara Ron Frickle és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotása. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; művészi alkotás, kiemelkedően egyedi a filmszínházak műsorán.
A samsara (szamszára) szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, valójában ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák adják.

A Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli, teljes mértékben a befogadó (néző) által megélt, behatásokat mellő...

774705_547491868597225_2100891432_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr614922183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása