A Pixar animációs stúdió negyedik egész estés filmje, a Szörny Rt. 2001-ben került a mozik vásznaira, és hatalmas sikernek örvendett szerte a világon. Idén, tizenegy évvel az eredeti premier után ismét moziban ámuldozhatunk Sulley és Mike kalandjain, ám ezúttal lélegzetelállító 3D-ben élhetjük újra a kalandokat. A történet Iszony Cityben játszódik, melyet mindenféle méretű, színű és formájú szörnyek laknak. A jámbor Sulley és a dumagép Mike jóbarátok, mindketten a helyi energiaellátó cégnél, a Szörny Rt.-nél dolgoznak. Feladatuk, hogy éjjelente átmenjenek az emberek birodalmába, és megrémisszék a gyerekeket, kiknek sikolyai jelentik a legfőbb és amúgy nélkülözhetetlen energiaforrást a szörnyek világában. A valóságban azonban a szörnyek jobban félnek az embercsemetéktől, mivel úgy hiszik, súlyos toxikus fertőzést jelentenek számukra. Így, mikor egy rettenthetetlen kislány, Boo átkerül Iszony Citybe, fenekestül felfordul minden. Sulley és Mike azonban megszeretik a picit, és különféle remek kalandok közepette megpróbálnak segíteni neki, hogy hazatérhessen saját világába.

http://img1.indafoto.hu/10/3/110143_29d18ba7f0c4113afbe21e74d9986cf6/17016081_007e03cda1b4fa669ffd310b771cf0a6_xl.jpg

Jegyzetek:

  • A Szörny Rt. 2001-ben 525.3 millió dollárt keresett világszerte, így bemutatása idején a Pixar legsikeresebb műve, egyben pedig Az oroszlánkirály mögött a világ második legtöbbet kereső animációs filmjévé vált.
  • A Szörny Rt.-t 2002-ben négy Oscar-díjra jelölték. Többek között a Legjobb animációs film díjára is, mely kategóriát épp abban az évben vezették be. A szobrot végül a szintén ugyanabban az évben készült Shrek hozta el, ám a Szörny Rt. kapta meg a Legjobb filmes betétdal díját az „If I Didn’t Have You” című nótával, mely Randy Newman szerzeménye volt. Két további jelöltést kapott a film a Legjobb filmzene és a Legjobb hangvágás kategóriákban.
  • Randy Newman zeneszerzőt korábban 15-ször jelölték Oscarra és sosem landolt nála a szobor, a Szörny Rt. betétdaláért kapta meg az elsőt (a másodikat a Toy Story 3. betétdaláért 2011-ben).
  • A Pixar 2013 nyarán mutatja be a mozikban a Szörny Rt. előzményfilmjét, a Szörny Egyetemet, melyből megtudhatjuk, hogy Sulley és Mike hogyan lettek ellenségekből jóbarátok az egyetemi évek alatt. A Szörny Egyetem lesz az első előzménytörténet az animációs stúdió pályafutása során.


Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://premierfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr654838464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása